FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Bartolomeus

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Lördag
24 augusti 2019

Efter stormen Alfrida får många hushåll i Värmdö vänta till på torsdag före elen är tillbaka.

Strömmen kan dröja ytterligare en vecka

Värmdö 14:26 | 04 januari 2019

Det kan dröja ytterligare en vecka för många hushåll innan strömmen är tillbaka. Vattenfall skjuter nu fram prognosen.

Vid 14-tiden nu på fredagseftermiddagen är fortfarande 1 325 hushåll utan el i Värmdö kommun. Och nu skjuter Vattenfall fram prognosen för när strömmen kan vara tillbaka.

Tidigare har man sagt fredag klockan 18 och måndag kväll. Men nu kommer vissa områden att få vänta till på fredag den 11 januari klockan 21, däribland centrala Djurö, och till på torsdag den 10 januari klockan 19, däribland Vindö och Kopparmora. Även runt Brunn på Ingarö beräknas strömmen vara åter först vid 12-tiden på torsdag.
– Orsaken till att det tar längre tid är att ledningar är helt raserade på vissa ställen, värst är det på kusten och i Roslagen, där det varit väldigt stora problem. Stolpar är knäckta och ledningar har gått i backen och gått av och träd har fallit på ledningar. Det innebär att vi måste reparera så grundligt och bygga upp nätet på nytt. Och det är ett mycket större jobb än normalt, säger Lars-Åke Linander, pressansvarig på Vattenfall.

Däremot ser det ut om om de drabbade områdena ute i skärgården, som man tidigare befarat skulle få vänta längre, nu kan få tillbaka strömmen under söndagkvällen. Vattenfall har under veckan haft helikoptrar ute för att besiktiga ledningsgator.

Även 294 av Eons kunder är berörda, för de 286 kunderna i norra Värmdö beräknas elen vara tillbaka på söndag klockan 18, däremot är det oklart när de åtta kunder i nordöstra Värmdö, i skärgården, får tillbaka sin ström.

Texten uppdaterad klockan 17:28 fredag 4 januari.

Annons Annons
LÄGER
/link/2c2dc833c40847b3aa58a6a8c5b05242.aspx

Uppdrag: Rädda jorden

De komponerar sitt eget lajv
MEST LÄST IDAG
MEST LÄST IDAG