FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Blenda, Beda

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Måndag
27 maj 2019

På Gustavsbergs vänners årsmöte igår, tisdag, tilldelades Polarna diplom för sitt arbete.

Polarna utsedda till
årets Gustavsbergare

Värmdö 12:04 | 13 mars 2019

Föreningen Gustavsbergs vänner har utsett Årets Gustavsbergare. Och den här gången är det många som kan fira – Polarna Värmdö får utmärkelsen för sitt mångåriga arbete för att stötta unga i kommunen.

”Vi blir glada varje gång vi ser den röd-gula bussen i Gustavsberg under kvällar och helger. Den är ett kvitto på att er förebyggande och trygghetsskapande

verksamhet fungerar i praktiken.”

Så skriver hembygdsföreningen Gustavsbergs vänners ordförande Birgit Wahrenberg om Polarna Värmdö, kommunens brottsförebyggande verksamhet som i huvudsak utgörs av unga vuxna som finns ute bland ungdomar i nedre tonåren under kvällar och helger.

Birgit Wahrenberg kallar konceptet genialt och lyfter fram Polarnas arbetssätt, som både inkluderar att unga hjälper andra unga och att vuxna utbildar unga i bland annat första hjälpen, konflikthantering, brandskydd och lag och rätt.

”Unga hjälper unga och finns i miljöer som annars kan vara olämpliga eller riskfyllda. Med detta för ni också den gamla brukstraditionen vidare där vi människor tog hand om varandra”, skriver Birgit Wahrenberg.

Annons Annons
TOLLARE
/link/e90956e67541421b9a3d58da319f2798.aspx

Stor och liten
lär av varandra

Projektet där ung och gammal möts
JUBILEUM
/link/e67a907467614eaaa82434c970dbc64d.aspx

20 år av kalla dopp

De har vinterbadat varje lördag
MEST LÄST IDAG
MEST LÄST IDAG