FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Bartolomeus

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Lördag
24 augusti 2019

Kvinna åtalas för mångmiljonbluff

Värmdö 09:59 | 11 juni 2019

• Misstänks ha lurat bankpersonal. • Ska ha begått brott i minst tio år.

Cirka tolv miljoner kronor. Så mycket ska en 49-årig kvinna ha lurat till sig — av bland annat en bank på Värmdö. Nu har hon åtalats.

Den 49-åriga kvinnan åtalas för att ha lurat till sig stora summor pengar. Hon åtalas för totalt fyra fall av grovt bedrägeri.
Vid tre tillfällen under 2009 ska hon ha fått lån, på totalt drygt sex miljoner kronor, utbetalade från en bank i Värmdö. Enligt åtalet utgav sig 49-åringen för att vara en annan person och visade upp identitetshandlingar tillhörande den personen. 

Har häktats
Någon gång mellan juli och september 2011 ska kvinnan, enligt åtalet, förmått två olika bilfinansieringsbolag att föra över totalt 2,5 miljoner till hennes bankkonto. Kvinnan ska ha uppgett att överföringarna bestod av köpeskilling till en leverantör av grävmaskiner som bolagen skulle hyra eller leasa. Några grävmaskiner avsågs dock inte levereras, och pengarna gick inte till de påstådda leverantörerna.

Lån på totalt cirka två miljoner kronor ska 49-åringen, tillsammans med en 27-årig kvinna, ha lurat till sig från tre olika banker genom att hävda att 27-åringen hade en mycket större inkomst än vad som var riktigt. Det ska ha skett i februari 2012 och i juni 2013.
Kvinnan åtalas även för grov oredlighet mot borgenärer då hon ska ha sålt tillgångar från ett bolag som var på obestånd eller var nära att hamna på obestånd. Hon ska, enligt åtalet, på så sätt lyckats tillskansa sig närmare två miljoner kronor. 

Hon åtalas också för grovt försvårande av konkurs då hon vid sin egen konkurs hemlighållit tillgångar, bland annat fastigheter, till ett värde av närmare sju miljoner kronor.  
Den 49-åriga kvinnan häktades i mitten av februari i år och har varit frihetsberövad sedan dess. Hon nekar till samtliga brottsanklagelser.

Annons Annons
LÄGER
/link/2c2dc833c40847b3aa58a6a8c5b05242.aspx

Uppdrag: Rädda jorden

De komponerar sitt eget lajv
MEST LÄST IDAG
MEST LÄST IDAG