FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Bartolomeus

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Lördag
24 augusti 2019

Josefine Olofsson och dottern Mellie och hunden Tumla har öppnat sitt hunddagis för strömlösa Värmdöbor.

Josefine öppnar hunddagiset
för Värmdöbor utan ström

Värmdö 10:35 | 04 januari 2019

Värmdöbon Josefine Olofsson har öppnat nu sitt hunddagis i Hemmesta för alla strömlösa Värmdöbor.
– Vi har öppet så länge det finns behov, säger hon.

Efter två dygn utan ström och med två barn, varav en tio månaders baby, och fyra hundar tröttnade Josefine Olofsson och hennes man Mattias Brun i Kopparmora. De packade ihop sina saker och familjen och flyttade in på Josefines hunddagis och djurpensionat i Hemmesta.
– Strömmen gick natten mot onsdagen. Vi har en elfläkt som inte gick, och haft ved att elda med i en braskamin, men det räckte inte, säger Mattias Brun.

Och igår, torsdag, öppnade Josefine hundagiset som ett vandrarhem och värmestuga för alla strömlösa och frusna Värmdöbor. Detta trots att familjen själva under gårdagseftermiddagen fick tillbaka sin el.
– Hunddagiset är stängt i mellandagarna och då tänkte vi att vi kunde öppna för allmänheten. Vi stannar så länge behov finns, tills strömmen är tillbaka, säger Josefine.

På hunddagiset kan den som behöver ladda sina mobiler, värma sig, få något varmt att dricka eller fylla på sin termos. Den som vill kan också sova över. På de 330 kvadratmetrarna finns det finns ett kök, dusch och toalett, tv och spel för barnen.
– Ett tiotal personer har ringt om diverse grejer. En ringde och frågade om de kunde hämta vatten och ska komma senare ikväll (igår torsdag), och jag har talat med en tjej med två barn som bor ute i skärgården, som ville komma hit. Vi har hur mycket soffor som helst, minst 25 sovplatser, säger Josefine.

Josefine tänker inte ta betalt för övernattning eller kaffet.
– Nej, det är gratis. Vi är ju själva här, det finns ingen anledning att ta betalt.

För dottern Mellie, 7 år, är strömavbrotten och flytten till hunddagiset rena äventyret.
– Det är jättespännande. Fast jag har sovit här förut, säger hon.

Natten mot i dag, fredag, har man haft både övernattande gäster och besökare.
– Vi har haft två personer som övernattat, och ett antal kaffe- och värmegäster på kvällskvisten. Det är alltid trevligt, säger Josefine.

Hon planerar att hålla öppet hunddagiset så länge det finns behov.
– Vi stannar här ifall någon behöver det, till strömmen är tillbaka. Alternativt lånar jag ut hunddagiset till någon familj.

Nu på fredagsmorgonen är fortfarande 1 200 Värmdöbor utan ström. Den som vill kan kontakta Josefine via Värmdö hunddagis och djurpensionats Facebooksida.

Annons Annons
LÄGER
/link/2c2dc833c40847b3aa58a6a8c5b05242.aspx

Uppdrag: Rädda jorden

De komponerar sitt eget lajv
MEST LÄST IDAG
MEST LÄST IDAG