FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Rakel, Lea

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Onsdag
26 juni 2019

Tre okända gärningsmän bröt sig natten mot tisdagen in i Elgiganten och stal elektronik för ett mycket stort värde.

Rififikupp mot elektronikkedja

Värmdö 16:06 | 12 april 2019

Elektronikkedjan Elgiganten i Mölnvik utsattes natten mellan måndagen och tisdagen för en rififikupp. Tre okända gärningsmän ska ha tagit sig in via taket och fått med sig elektronikvaror till ett mycket stort värde.

De okända gärningsmännen ska strax före elvatiden på måndagskvällen den 8 april ha tagit sig in i Elgigantenbutiken på Orions väg via ett hål i taket som brutits upp. Väl inne på lagret ska gärningsmännen ha tagit sig till larmcentralen och förstört larmet.
Det var ett förbipasserande vittne som vid halvåttatiden på tisdagsmorgonen den 9 april upptäckte en uppbruten jalusi.
– Exakt hur det gått till vet vi inte. Vi har säkrat film. Det vi kan se på filmen och inne i butiken är att det är tre gärningsmän, men det är ganska troligt att det kan ha varit fler, men det vet vi inte, säger Tomas Larsson, förundersökningsledare.

Gärningsmännen ska ha befunnit sig inne i butiken i fem timmar, och fått med sig flera Ikeakassar med elektronikprodukter till ett mycket stort värde. Enligt uppgift till NVP rör det sig om miljonbelopp.

De tre gärningsmännen ska därefter ha tagit sig ut på lastkajen på baksidan av butiken via en dörr. Enligt vittnet ska två av dem ha hoppat in i en vit bil på motorvägen som körde mot Stockholm.
– Vi vet inte vad det är för gärningsmän, det är alldeles för tidigt att säga. Våra tekniker kan ha säkrat spår, men det är ett pussel att lägga, säger Tomas Larsson.

Polisen rubricerar inbrottet som grov stöld.

Den som har uppgifter om händelsen kan ringa polisen på 010-56 43 247 eller 114 14.

 

Annons Annons
SOMMARBILDSTÄVLING
/link/6d8370dbda3b45bf8c61bfca2192c377.aspx

Tävla om presentkort värt 1 000 kronor!

Skicka din bästa bild till oss
MEST LÄST IDAG
MEST LÄST IDAG