FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Urban

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Fredag
25 maj 2018

Polisen: Fordon lämnade
strax före granatattacken

Ingarö 11:35 | 16 maj 2018

Enligt polisens förundersökningsledare ska någon form av fordon ha observerats lämna Långvik i anslutning till att granaten påträffades. Nu söker polisen mer vittnesuppgifter.

Annons Annons

Under stora delar av tisdagen jobbade polisens tekniker i Långvik för att säkra eventuella bevis efter granatattacken mot en villa i går natt.
– Vi har säkrat vissa spår, men vilka vill vi inte gå in på säger förundersökningsledare Ulf Söderström, vid polisens avdelning för grova brott.

01:57 natten mot tisdag larmades polisen till adress i Långvik. De boende på adressen berättade att någon hade placerat en misstänkt granat i anslutning till huset. Polisen och nationella bombgruppen åkte till platsen.

Enligt Ulf Söderström ska ett oidentifierat fordon ha lämnat platsen strax före larmet till 112.
– Vi vill gärna komma i kontakt med personer som kan ha sett något fordon som de inte känner igen eller brukar befinna sig i området, både under den aktuella kvällen och natten men även under de senaste en till två veckorna, säger han.

Har ni någon uppfattning om vad det kan vara för fordon?
– Jag vill inte gå in på det för att undvika att leda någon i en bestämd riktning, säger Ulf Söderström.

Vid åttatiden på tisdagsmorgonen kunde bombteknikerna genomföra en kontrollerad sprängning av den misstänkta granaten. Enligt polisen rör det sig högst troligt om en skarp granat.

I februari i år kastade någon in en granat i en villa i Långvik. Granaten orsakade då splitterskador på fönster och dörrar. Enligt uppgifter till NVP rör det sig om samma adress vid båda granatattackerna. Ulf Söderström, som är förundersökningsledare i båda utredningarna, vill dock inte bekräfta om det är samma adress.
– Vi går aldrig in på sådana detaljer, säger han.

Finns det något i det förflutna hos personerna som bor på adressen som skulle kunna föranlett den här händelsen?
– Vi söker så brett som möjligt. Det här är vanliga personer, om jag får uttrycka mig så, och som inte är kända av oss sedan tidigare, säger Ulf Söderström.

Annons Annons
#METOO
/link/1abce002bfe04b509e5c5c72755b167e.aspx

De vill lyfta samtal om sex

Elever tar strid mot övergrepp
MEST LÄST IDAG