FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Bernhard, Bernt

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Tisdag
20 augusti 2019

Flicklag från Järla under Nackamästerskapen. Nu gör Värmdö IF en satsning för att få tjejer att vilja stanna kvar inom fotbollen.

VIF satsar på att
få tjejer att stanna

Sport 11:46 | 16 december 2018

Värmdö IF satsar för att fler tjejer ska stanna inom fotbollen. Samverkan mellan olika åldersgrupper ska göra att färre hoppar av när de blir tonåringar.

Att många tjejer väljer att sluta med fotbollen i 13–15 års ålder är en utmaning de flesta idrottsföreningar tampas med. Utmaningen har varit extra stor för Värmdö IF Fotboll, något deras ordförande Micael Eriksson tror beror på att deras damlag lades ner för ett par år sedan och att de yngre spelarna inte sett en klar väg framåt. 

Ska ha lag i alla steg 
– Tjejerna i vår förening hade tidigare inte någon nära förebild att se upp till, säger Micael Eriksson.

Under hösten har Värmdö IF därför satsat för att få fler tjejer att fortsätta med fotbollen. Tanken med satsningen är att skapa en förening med fulla lag i alla åldrar, där man kan spela från flicklag hela vägen upp till damlag.
– Det har lett till att vi nu har lag från de yngsta åldrarna upp till A-lag, säger Micael Eriksson. 

Satsningen sker delvis ekonomiskt och delvis genom samverkan mellan de olika åldersgrupperna inom föreningen. Man har exempelvis skapat en match- och träningsgrupp där man låter tre olika åldersgrupper träna och spela tillsammans. 

Annons Annons
LÄGER
/link/2c2dc833c40847b3aa58a6a8c5b05242.aspx

Uppdrag: Rädda jorden

De komponerar sitt eget lajv
MEST LÄST IDAG
MEST LÄST IDAG