FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Bartolomeus

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Lördag
24 augusti 2019

För första gången får lagen i norra serien, som Nacka juniors tillhört, möta de traditionellt sett starka lagen från södra serien redan i grundserien.

Tuffare liga ställer nya
krav på Nacka juniors

Sport 14:49 | 12 oktober 2018

Nacka juniors står inför sin mest spännande säsong hittills. Men det ställer också nya krav på föreningen. Futsallaget kommer att gå för att vinna varje match, men är ödmjuka inför de nya förutsättningarna. 

Positiva nyheter för Nacka juniors inför säsongen: kommunen beslutade i våras att klassa klubbens A-lag som en elitverksamhet, vilket gör att alla seriematcher är förlagda till Nacka bollhall. Laget har även fått behålla sin stomme från förra säsongen och har dessutom förstärkt med två landslagsmeriterade spelare, Stefan Ostojic och Peiman Pahlevan. 

Men då är det väl bara att tuta och köra för Nackalaget, som nått SM-semifinal två år i följd?

Nä, inte riktigt. 

En helt annan liga i år
Den här säsongen kommer att ställa högre krav på föreningen än någonsin tidigare. Svenska futsalligan, SFL, som är den högsta serien inom futsal, har ändrats. När SEF, Svensk Elitfotboll, beslutade sig för att göra en satsning på ligan slogs lagen från norra och södra serien samman till en, vilket innebär att serien blir 14 lag stark.

Eldin Kozica, huvudtränare. Foto: Mathias Thiberg

För futsalklubbarna innebär professionaliseringen längre resor, längre säsong och fler matcher. Nacka juniors huvudtränare Eldin Kozica välkomnar satsningen, men berättar att nya upplägget kräver en större trupp.
– De flesta i laget spelar fotboll och när futsalsäsongen blir längre och startar i slutfasen av fotbollen, så måste vi ha en ännu bättre dialog med spelarna för att de inte ska överbelastas och slita ut sig i början av säsongen. I år behöver vi ha en större trupp, vi räknar med att behöva ha tillgång till 18 utespelare och två-tre målvakter. Vi har fortfarande några platser att fylla. 
Men sett till utgångsläget, så är väl målsättningen att vara med och fajtas om SM-guld?
– Jag har fått den frågan några gånger, men det är svårt att ha ett sådant mål med så stora förändringar i serien. Vår målsättning är att vinna varje match, så får vi se hur långt det räcker, säger Eldin Kozica.
Om du måste nämna tre -saker som behöver sitta för att ni ska kunna vara med i toppen?
– Det första är att hålla truppen vi går in med intakt. Det andra är att spelarna lägger ner det jobb som krävs under hela året. Det tredje är att ekonomin i föreningen måste bli bättre för att hänga med i futsalens utveckling. Tittar man på SM-mästarna Uddevalla så har de många företag som sponsrar laget. Därför vill vi sträcka ut en hand till potentiella sponsorer här som kan hjälpa oss, säger Eldin Kozica.
Vilka lag blir era största rivaler i serien?
– Uddevalla är storfavoriter, de kvalar till Champions League och har många landslagsspelare. Borås AIK är också starka. I Hammarby spelar det många som vi känner, så de är också rivaler

Nacka juniors inleder mot Örebro SK Futsal på fredag den 12 oktober klockan 20:00 i Nacka bollhall. 

SFL 2018/2019

1. Borås AIK
2. Djurgårdens IF
3. Halmstads BK
4. Hammarby IF
5. IFK Uddevalla
6. IFK Göteborg
7. KFUM Linköping
8. Nacka juniors FF
9. Norrköpings FK
10. Skoftebyns IF
11. Strängnäs FC 
12. Torslanda IK
13. Örebro FC
14. Örebro SK 

Annons Annons
LÄGER
/link/2c2dc833c40847b3aa58a6a8c5b05242.aspx

Uppdrag: Rädda jorden

De komponerar sitt eget lajv
MEST LÄST IDAG
MEST LÄST IDAG