FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Bartolomeus

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Lördag
24 augusti 2019

Vilma Bobeck och Malin Tengström seglade på lördagen hem ett JVM-guld.

Sporthelgen i korthet –
VM- och SM-guld för KSSS

Sport 10:05 | 03 september 2018

KSSS imponerar på alla nivåer i seglingen just nu. I helgen har klubben vunnit JSM- och JVM-guld och blivit bästa nordiska klubb i Champions League. Dessutom väntar ett Allsvenskt guld runt hörnet i helgen.

Över 340 unga tjejer och killar upp till 20 år tävlade under de tre tävlingsdagarna i Saltsjöbaden. Totalt vann KSSS flest medaljer med tre guld, tre silver och tre brons. KSSS-seglarna Albert Norlén och Jenny Hammersland vann Laser 4.7-klassen i pojk- och flickklassen medan klubbkompisen Maxine Hjort vann i Optimist.

Arrangörerna KSSS hade också tur med vädret, både fredagen och lördagen bjöd på fina vindar.
- Vi har haft ett fantastiskt mästerskap. Jag har träffat flera ungdomar som har sagt att det här är det bästa Junior-SM de varit med om, likaså har jag träffat glada och nöjda föräldrar, säger Fredrik Liljegren, tävlingsledare för Junior SM 2018, till Svensk segling.

Samtidigt som JSM pågick i Saltsjöbaden avgjordes JVM i franska Marseille. KSSS-seglarna Vilma Bobeck och Malin Tengström lyckades med den stora bedriften att segla hem VM-guld i klassen U23.

För seniorerna avgjordes finalen i Champions League där Europas 32 bästa kappseglingsklubbar möttes i schweiziska S:t Moritz. Efter helgens seglingar kom KSSS på en sjätteplats totalt, vilket var bästa placeringen för de nordiska klubbarna. Vann gjorde italienska Circolo della Vela Bari.

Men KSSS kan ta revansch redan i helgen i Gottskär utanför Göteborg, för då avgörs sista omgången i Allsvenskan i Segling. KSSS som leder efter tre omgångar har ett fint utgångsläge, och för att de Allsvenska mästarna ska störas krävs det bra prestationer från GKSS och Särö Båtklubb som är de närmast jagande klubbarna. Sista omgången 

Fotboll:
Fem omgångar kvar för Boo och Älta i division 1 och sju omgångar kvar för Värmdö IF. I dagsläget ser det ut som att alla lag får flytta ner. Boo FF:s damer är det lag som har minst poäng upp till lagen ovanför kvalstrecket. Men lördagens förlust mot Älvsjö med 0-1 samtidigt som närmaste laget Täby SK vann sin match, innebär att Boo FF nu har fyra poäng upp till lagen ovanför kvalstrecket.

Älta förlorade med 0-4 för andra matchen i följd. Värmdö IF knep en poäng borta mot Värmbols. Men det kunde blivit tre viktiga poäng för VIF om inte Värmbols kvitterat på straff (2-2) på övertid. Tungt för VIF som verkligen hade behövt en vinst.

Annons Annons
LÄGER
/link/2c2dc833c40847b3aa58a6a8c5b05242.aspx

Uppdrag: Rädda jorden

De komponerar sitt eget lajv
MEST LÄST IDAG
MEST LÄST IDAG