FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Bartolomeus

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Lördag
24 augusti 2019

KSSS-seglarna högst upp på prispallen.

Sporthelgen i korthet —
KSSS nära allsvenskt guld

Sport 09:23 | 27 augusti 2018

Boo FF:s damer körde över Älta IF i ångestderbyt. Ny tränare i Värmdö IF lyckades inte bryta den negativa förlusttrenden. KSSS-seglarna tog ett fast grepp om förstaplatsen i Allsvenskans näst sista omgång.

Tredje omgången av fyra i Allsvenskan i segling avgjordes i Örnsköldsvik i helgen. Och det bjöds på snålblåst både under fredagen och söndagen, vilket innebar att ett antal seglingar fick ställas in. 

Däremot bjöds det på mer vind under lördagen. Och KSSS-seglarna Mikael Lindqvist, Christian Harding, Linnea Floser och Hanna Mauer utnyttjade de fina förutsättningarna och tog hem totalsegern.

Inför sista omgången i Gottskär den 7-9 september krävs det väldigt bra resultat av Särö Båtklubb och GKSS om de ska förhindra KSSS att ta hem ytterligare ett allsvenskt guld.

I den lokala fotbollen spelades två viktiga matcher. Tabelljumbon i division 2 Värmdö IF, som gästades av topplaget Enskede IK, hoppades kunna vända förlusttrenden med nye tränaren Mounir Kraft Riahi. Men två mål i 21:e och 25:e minuten av bortalagets Bachir Katourgi satte prägel på matchen, som till slut blev 5-0 till Enskede. VIF ligger alltjämt sist i tabellen och måste vinna i de följande omgångarna.

Ytterligare två bottenlag, Älta IF och Boo FF i damernas division 1 som kämpar för att klättra över det negativa kvalstrecket, laddade inför ett riktigt ångestmöte när det vankades Nackaderby. Trots att Älta hade hemmaplan så var det Boo FF som styrde matchen. Maja Åbonde gjorde två av Boo FF:s mål i 4-0-segern. Med 15 inspelade poäng har Boo bara en poäng upp till Täby och Telge United som ligger över kvalstrecket. Älta IF ligger sist med åtta poäng.

Annons Annons
LÄGER
/link/2c2dc833c40847b3aa58a6a8c5b05242.aspx

Uppdrag: Rädda jorden

De komponerar sitt eget lajv
MEST LÄST IDAG
MEST LÄST IDAG