FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Bartolomeus

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Lördag
24 augusti 2019

Nytt SM-guld till KSSS.

Sporthelgen i korthet –
KSSS försvarade guldet

Sport 11:00 | 10 september 2018

KSSS övertygade inte i sista och avgörande omgången av Allsvenskan. Men på grund av tidigare starka resultat lyckades man försvara SM-guldet. 

Det var vid Gottskär utanför Göteborg som de 18 allsvenska föreningarna tidvis fick kämpa mot riktigt hårda vindar. När vindarna ökade till 17 m/s började flera båtar gå sönder och tävlingsledningen fick avbryta seglingen under en timme. 

KSSS blev totalt sjua i den fjärde och sista omgången, men hade skaffat sig ett så pass bra utgångsläge inför helgen att de ändå fixade nytt SM-guld.

Så här sa Niklas Edler som, ansvarig för KSSS lag, efter att guldet var säkrat, till Svensk segling.
– En av våra styrkor är att vi har en bra och bred trupp. Totalt har vi använt 17 seglare i år och ingen har seglat mer än en omgång. Visst har vi en fördel i att vi är en stor klubb. Men vi tar Allsvenskan på allvar och skickar alltid bra lag. Vi vill alltid vara med och slåss i toppen.

Fotboll
I den lokala fotbollen stod Värmdö IF:s herrar för en miniskräll när de på hemmaplan vann över Nora med 2-0 i division 2-fotbollen. Vinsten ger VIF hopp om att åtminstone kunna få kvala sig kvar. Med sex omgångar kvar att spela har laget fyra poäng upp till IK Sleipner, däremot är det åtta poäng upp till Huddinge som ligger på säker mark. Nästa helg spelar VIF borta mot IFK Aspudden-Tellus.

Även i damernas division 1 plockades det poäng. Boo knep en överraskande poäng borta mot Tyresö (3-3) och Älta spelade oavgjort hemma mot Täby FK (1-1). Inför de sista fyra omgångarna har Boo tre poäng upp till Telge united som just nu ligger på säker mark. För Älta IF ser det betydligt jobbigare ut, där måste laget i praktiken gå rent för att säkra nytt kontrakt. 

I nästa omgång möter Boo tabelltvåan Sätra SK medan Älta måste vinna borta mot Enskede IK.

Annons Annons
LÄGER
/link/2c2dc833c40847b3aa58a6a8c5b05242.aspx

Uppdrag: Rädda jorden

De komponerar sitt eget lajv
MEST LÄST IDAG
MEST LÄST IDAG