FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Bartolomeus

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Lördag
24 augusti 2019

En stark avslutning på säsongen räddade inte Värmdö IF.

Sporthelgen i korthet —
kalldusch för Värmdö IF

Sport 10:13 | 22 oktober 2018

Simon Wendelin, GK Värmdö, tog silver i junior-EM i truppgymnastik i Portugal. Värmdö IF:s herrar avslutade starkt i division 2-fotbollen, men i slutändan blir det ändå nedflyttning för laget. Här är sporthelgen i korthet.

I fredags stod Simon Wendelin, GK Värmdö, för en stor prestation när han var med i det lag som tog silver i junior-EM i truppgymnastik. Vann gjorde Danmark och tredjeplatsen knep Norge. EM i truppgymnastik äger rum vartannat år och i år var det Portugal som var värd för arrangemanget.

Fotboll
Helgen blev en riktig kalldusch för Värmdö IF:s fotbollsherrar. Trots ett hattrick av Nicholas Netteryd och en bortavinst mot Södertälje med 4-2 åker laget ner i division 3 nästa säsong. Det sedan bottenkonkurrenten IK Sleipner vann sin match mot Eskilstuna med 4-0, vilket gjorde att Norrköpinslaget får chansen att kvala sig kvar. Efter Värmdö IF:s tränarbyte då Mounir Kraft RIahi tog över har VIF plockat många poäng, men i slutändan räckte det inte.

Handboll
Skuru stod återigen för en målshow när man på hemmaplan vann över Kristianstad med 37-19. Alexandra Bjärrenholt och Elin Hansson stod för åtta respektive sju mål i matchen. Den fjärde raka vinsten gör att Skurus handbollsdamer avancerar till en andraplats i tabellen två poäng efter Höör.

Innebandy
Nacka Wallenstams innebandydamer fortsätter att rada upp segrar i Allsvenskan. Fem vinster på fem matcher gör att de har maximal utdelning och ligger etta i tabellen tre poäng före seriefavoriten IBF Falun.

Futsal
I SFL, futsalens högsta serie, åkte Nacka juniors den korta sträckan till Eriksdalshallen för att möta Hammarby i andra omgången. Derbyt vann Nacka juniors tämligen enkelt med 4-1. Även om serien precis startat så är det ändå rolig läsning för Nackaklubben. Juniors leder SFL på målskillnad.

Ishockey
Värmdö HC tog i helgen sin första seger mot Nynäshamn. En viktig seger inför morgondagens derby mot Nacka HK som förlorade fredagens match mot serieettan Eskilstuna Linden med 2-5. Ambitionen för båda lagen är att hamna topp fyra och ta sig vidare till Alltvåan. NHK ligger nu på fjärdeplats och VHC på en femteplats. Derbyt spelas klockan 19:00 i Nacka ishall.

Annons Annons
LÄGER
/link/2c2dc833c40847b3aa58a6a8c5b05242.aspx

Uppdrag: Rädda jorden

De komponerar sitt eget lajv
MEST LÄST IDAG
MEST LÄST IDAG