FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Bartolomeus

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Lördag
24 augusti 2019

Sporthelgen i korthet –
Bergman tog guld i ultralång

Sport 10:21 | 05 november 2018

OK Ravinenlöparen Gustav Bergman tog ytterligare en tung skalp när han vann SM i ultralång distans. I den lokala innebandyn fortsätter Värmdö IF och Nacka Wallenstam att rada upp segrar. Här är sporthelgen i korthet.

Orientering
Gustav Bergman, OK Ravinen, tog ytterligare en skalp under sin fina säsong genom att vinna SM ultralång. Tävlingen ägde rum i småländska Aneby.
– Jag var egentligen ensam hela vägen fram till dess att jag träffade på Martin (Regborn) när det var en timme kvar. Då visste jag att det var rakt in. Han hade bara legat i rygg hela vägen så jag kände att jag var starkast, säger Bergman, säger han till svensk orientering.

Innebandy
Värmdö IF:s innebandyherrar fick det oväntat tufft borta mot Älvsjö AIK och var nära att åka på en klar förlust. Men den som hindrade VIF från att förlora var Kim Johansson som stod för fem mål och fick Värmdö IF, trots ett underläge i andra perioden med 5-2, att vända matchen och vinna med 5-6 efter förlängning. Det innebär att Värmdö IF fortfarande är obesegrade och har grepp om förstaplatsen, två poäng före tvåan Farsta IBK som har en match mer spelad. 

Nacka Wallenstams innebandydamer tog sin sjunde (!) raka seger i Allsvenskan östra. Den här gången hemma mot Bele Barkaby i söndags med 6-3. Men lite nervdaller blev det. I början av andra perioden gjorde Bele Barkaby två mål och tog ledningen med 1-3. Men Nacka Wallenstam kunde kvittera i samma period och stod för ytterligare tre mål i sista perioden. Philippa Blom och Madeleine Sehlin stod för tre mål vardera.

Futsal
Nacka juniors fortsätter visa att de är att räkna med i nya tuffa seriesammanslagningen av norra och södra Svenska futsalligan, som är landets högsta serie. I söndags vann de hemma mot Skoftebyn med 6-2 och Stefan Ostojic stod för tre mål. Nacka Juniors är tillsammans med SM-mästarna Uddevalla och Borås AIK de lagen som hittills stått för idel trepoängare.

Ishockey
Nacka HK och Värmdö HC är i allra högsta grad med i kampen om platserna till Alltvåan, dit de fyra bästa av de totalt åtta lagen hamnar. Nacka HK tog en viktig seger mot tabelltvåan Åker Strängnäs i fredags med 6-2 och ligger nu på tredje plats. Värmdö HC förlorade dock borta mot seriesuveränen Eskilstuna Linden med 6-2, och ligger för tillfället under kvalstrecket. Men Värmdöklubben har en match mindre spelad än Nynäshamn som ligger ovanför strecket, och skulle vid vinst i nästa match mot Åker Strängnäs klättra i tabellen.

Annons Annons
LÄGER
/link/2c2dc833c40847b3aa58a6a8c5b05242.aspx

Uppdrag: Rädda jorden

De komponerar sitt eget lajv
MEST LÄST IDAG
MEST LÄST IDAG