FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Bartolomeus

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Lördag
24 augusti 2019

Gustav Bergman

Sporthelgen i korthet
– Bergman i toppform

Sport 09:48 | 17 september 2018

OK Ravinen-löparen Gustav Bergman firade nya SM-triumfer när han vann SM-guld i medeldistans. För Älta IF:s damlag i fotboll var dock helgen dyster – efter en tung säsong står det klart att laget åker ner i seriesystemet.

När SM i medeldistans avgjordes i Hok söder om Jönköping i helgen följde Gustav Bergman, Ok Ravinen, upp sitt guld från långdistans, en vecka tidigare, och tog ett nytt i medeldistans. Ravinenlöparen vann med 1.26 minuter före Jonas Leandersson, Södertälje-Nykvarn.
– Det var ett riktigt, riktigt bra lopp. Jag är väldigt nöjd med det tekniska genomförandet, säger Gustav Bergman, till Svensk orientering.

Karolin Ohlsson, Järla Orientering, slog till med ett silver på samma distans. 

Men medaljskörden slutade inte där för Nackaföreningarna. Gustav Bergman var även med i stafettlaget som bärgade ett brons tillsammans med Ravinenkollegorna Emil Granqvist, Ruslan Glebov. Karolin Ohlsson, Petrina Costermans och Sara Sjökvist i Järla Orientering fixade även de ett brons i stafetten.

Fotboll 
I den lokala fotbollen bjöds det både på glädjande och dystra besked. För Älta IF var det bra dystert, det före detta Elitettan-laget förlorade borta mot Enskede IK med 6-1, vilket innebär att laget med tre matcher kvar att spela inte har en chans att rädda kontraktet. Nästa år spelar man i division 2. 

Lokalrivalen Boo FF förlorade med samma siffror hemma mot Sätra SK. Boo FF har dock fortfarande chans att klara sig kvar i division 1. Men de har fyra poäng upp till Täby SK som ligger på säker mark, med nio poäng kvar att spela om.

Värmdö IF:s herrar ser dock ut att ha fått en nytändning i och med tränarbytet, där Mounir Kraft Riahi tagit över. Laget har nu vunnit två matcher i rad, senast borta mot IFK Aspudden Tellus med 2-1. De sex poängen gör att de närmar sig lagen ovanför kvalstrecket med fem matcher kvar att spela om. Frågan är om de mäktar med en ny trepoängare på lördag när Värmdövallen gästas av topplaget Sylvia.

Annons Annons
LÄGER
/link/2c2dc833c40847b3aa58a6a8c5b05242.aspx

Uppdrag: Rädda jorden

De komponerar sitt eget lajv
MEST LÄST IDAG
MEST LÄST IDAG