FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Bartolomeus

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Lördag
24 augusti 2019

Premiärer lockade publik
– sporthelgen i korthet

Sport 09:01 | 01 oktober 2018

Det blev lyckade hemmapremiärer för innebandylagen i helgen. Nacka Wallenstams damer vann mot seriefavoriten IBK Falun och Värmdö IF:s herrar tog sin andra raka seger. I fotbollen blir det en nagelbitare de avslutande omgångarna för Boo FF och Värmdö IF.

Det är drag kring innebandyn i Nacka och Värmdö. Till Nacka Wallenstams allsvenska premiär i Ormingehallen mot Falun kom 239 betalande och såg hemmalaget vinna med 5-3 mot de topptippade gästerna. Philippa Blom i Nacka Wallenstam gjorde två mål och Hanna Berg stod för ett mål och två assist i matchen.

Värmdö IF, som storsatsar mot Allsvenskan i år, vann andra matchen i följd inför 312 åskådare i lagets hemmapremiär. Det var en målrik tillställning som slutade 9-4 till VIF mot Farsta. Matchen var målmässigt jämn de två första perioderna (5-3), men i tredje ryckteVärmdö IF och tog en klar seger. Laget leder nu division 1 på målskilllnad.

Fotboll
I fotbollen börjar det verkligen dra ihop sig när Boo FF:s damer och Värmdö IF:s herrar kämpar mot nedflyttning. Inte minst för Boo FF som var tvungna att ta tre poäng mot bottenkonkurrenten Täby för att inte ramla ur. Det gjorde Nackalaget med råge som tog en imponerande 6-0 seger på bortaplan. För Boo FF:s del räcker inte det, i den avslutande omgången måste Boo FF ta poäng hemma mot Enskede IK medan Täby måste tappa poäng mot Södersnäckorna. Går resultaten vägen för Boo FF klarar man kontraktet i division 1.

Värmdö IF åkte på en ny förlust på bortaplan mot Motala med 1-0. Tur då för VIF att även de andra bottenrivalerna förlorade sina matcher. Med tre matcher kvar har Värmdölaget en poäng upp till Eskilstuna och två poäng till IK Sleipner som ligger på kvalplats. I helgen spelar VIF borta mot Huddinge som ligger precis ovanför kvalstrecket.

Annons Annons
LÄGER
/link/2c2dc833c40847b3aa58a6a8c5b05242.aspx

Uppdrag: Rädda jorden

De komponerar sitt eget lajv
MEST LÄST IDAG
MEST LÄST IDAG