FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Bartolomeus

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Lördag
24 augusti 2019

Har hittat framgångsformel. Fredrik ”Figge” Olssons Nacka Wallenstam är obesegrat i Allsvenskan. Till höger om coachen stjärnvärvningen Emelie Lindström.

Obesegrat gäng
krossar kalkylen

Sport 09:39 | 12 januari 2019

Halva innebandysäsongen är spelad och Nacka Wallenstam leder Allsvenskan Östra som nykomling. Dessutom har de inte förlorat än.
– Vi ska gå till kval. Om vi är obesegrade eller inte är ointressant, säger tränaren Fredrik ”Figge” Olsson.

Inför den här säsongen gick Nacka Wallenstams damlag upp till Allsvenskan. Målet har varit att redan första säsongen nå kval till SSL. Efter elva omgångar är laget serieledare och har ännu inte förlorat.
– Det är en väldigt jämn serie och vi trodde ju att vi skulle vara ett av topplagen. Vi tänkte att vi kanske skulle knipa åt oss en kvalplats i slutet, men nu har vi dragit ifrån. Det har gått väldigt mycket bättre än vi trodde, säger Fredrik ”Figge” Olsson.

Nykomlingar
Trots att Nacka Wallenstam är nykomling så visar de ingen hänsyn och är väldigt svårslagna. Hanna Berg, som är lagets bästa poängspelare den här säsongen, anser att självförtroendet från förra säsongen och viljan att motbevisa tvivlarna är faktorer till framgången.
– Kvalet upp till Allsvenskan i våras gick jättebra och vi har med oss lite av det in i den här säsongen. Många såg oss som en underdog och som det svagaste laget i serien, så det är kul att kunna bevisa motsatsen, säger Hanna Berg.  

Den positiva känslan från förra säsongen och från det Allsvenska kvalet har följt med till den här säsongen. Men det är inte de enda faktorerna till framgången. I alla fall inte enligt Fredrik ”Figge” Olsson.
– Vi har även fått upp fysvärdena lite, plus att vi har fått in några bra nyförvärv som höjer oss, säger han.

Stjärnvärvning
Ett nyförvärv som ska hjälpa Nacka Wallenstam att hålla sig kvar i toppen är den tidigare landslagsstjärnan Emelie Lindström. Trots att det tar lite tid att komma igång hoppas hon kunna hjälpa laget genom att få igång poängmaskineriet. 
– Jag är ju lite ringrostig, men det går framåt. Jag är en poängspelare och framför allt en passningsspelare, så jag hoppas kunna bidra med lite assist och mål. Jag stressar dock inte, utan poängen kommer när de kommer, säger Emelie Lindström.

Laget har en väldigt ung trupp, där fler än häften av spelarna inte ens fyllt 20 år. Då Emelie Lindström hunnit fylla 32 hoppas hon också kunna bidra med erfarenhet.
– Jag känner mig inte så gammal även om jag är det. Men det gör nog att jag kan bidra med lite lugn och rutin. Att inte hetsa upp mig så mycket. Det tror jag är skillnaden, säger hon.

I dag, lördag 12 januari, spelar Nacka Wallenstam IBK match mot Åkersberga IBF. Matchen spelas i Ormingehallen och börjar klockan 16.00.

Annons Annons
LÄGER
/link/2c2dc833c40847b3aa58a6a8c5b05242.aspx

Uppdrag: Rädda jorden

De komponerar sitt eget lajv
MEST LÄST IDAG
MEST LÄST IDAG