FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Bartolomeus

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Lördag
24 augusti 2019

Sista kilometern på milloppet skiljer sig från tidigare år.

Ny bansträckning
för Sicklaloppet

Sport 10:38 | 13 september 2018

Sicklaloppet, som arrangeras nu på söndag, hade i år en snårig väg fram tills att schemat var spikat. Tvärbanan höll på att stoppa loppet.
– Men nu tror vi att det blir trevligare för alla, säger tävlingsledaren Fredrik Trahn.

Familjedagen i Sickla köpkvarter, som innehåller tre olika typer av lopp, börjar bli en tradition i Nacka. Evenemanget är bland de största i Nacka och Värmdö och lockar över 2 000 deltagare till Sicklaloppet, barn- och ungdomsloppet och Sickla gruvlopp.

Men i år var det ovanligt problematiskt för Järla Orientering, som arrangerar Sicklaloppet. Enligt Fredrik Trahn i Sicklaloppets tävlingsledning korsar Sicklaloppets bansträckning, vid Trafikplats Lugnet, den nya utbyggnaden av tvärbanan  från Sickla Udde till Sickla Bro.

Han berättar att de varje år för diskussioner med SL, polisen, bussbolag och Trafikverket för att loppet ska kunna genomföras. Men när det kom till att ändra tider för tvärbanans avgångar, så var det stopp.
– Vi var besvikna på SL som inte ville lösa passagen av den nya tvärbanan, som går rakt över Sicklalopps-banan. Till slut fick vi lägga om sista kilometern så att den går genom Sickla köpkvarter i stället. Men i efterhand tror jag att det blir bättre. Nu kommer löparna springa genom köpkvarteret där det är en massa folk innan de går i mål vid Marcusplatsen, säger Fredrik Trahn.

Andra nyheter är att Epiroc tar över gruvloppet i stället för Atlas Copco, samtdigt som Sickla gruva fyller 80 år. Enligt Fredrik Trahn kommer det att innebära ett lyft, då det ska satsas mer på upplevelsen i form ljussättning och musik i gruvan för deltagarna.

Tobias Karlsson, känd som dansare från tv-produktionen Let’s Dance, är evenemangsspeaker.

Annons Annons
LÄGER
/link/2c2dc833c40847b3aa58a6a8c5b05242.aspx

Uppdrag: Rädda jorden

De komponerar sitt eget lajv
MEST LÄST IDAG
MEST LÄST IDAG