FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Bartolomeus

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Lördag
24 augusti 2019

När Skuru säkrade seriesegern i division 2 borta mot Vasalund i mars tog de den andra raka seriesegern på lika många år. Den här säsongen är Skurus herrar favorittippade att vinna serien.

Nu siktar Skurus
herrar på Allsvenskan

Sport 09:28 | 28 september 2018

Skurus herrar har alltid fått finna sig i att stå i skuggan av damlaget. Men handbollslaget har de senaste åren börjat bygga för något större. Den här säsongen siktar de på att bli seriesegrare för tredje året i rad — och nå Allsvenskan.

Två seriesegrar i följd gör att Skurus herrar nu tagit klivet upp från de regionala serierna till det nationella seriesystemet. Skurutränaren Petter Strömbergs fasta övertygelse är att laget även vinner i år och avancerar till Allsvenskan, landets näst högsta serie. Tränaruppdraget delar han med Emil Koplimaa.
– Alla tippar oss som segrare i division 1, och det gör vi också. På varje position är vi etta eller tvåa i serien. Det enda som talar emot oss är att alla lag vill slå oss.

Klubben inne i spännande fas
Lagets målsättning att nå Allsvenskan har vuxit fram som ett resultat av föreningens satsning de senaste åren. Att Skurus herrar vann division 2 så pass enkelt förra året har att göra med att klubben kunde plocka in meriterade nyförvärv med Skurukoppling.
– Det är ett antal vuxna spelare som kommit tillbaka och som var snorbra förra säsongen. Jag pratar framför allt om Olof Johansson, Emil Koplimaa och Olof Damberg.

Nyförvärven har varit den kortsiktiga lösningen. Den långsiktiga är att klubben lagt grunden för pojk- och juniorverksamheten. Tränarstrukturen på alla nivåer i klubben är satt och klubb-filosofin att tidigt lyfta upp de egna produkterna i A-laget är spikad. För första gången på länge har alla lag fulla trupper.
– Det är spännande just nu. Klubben vill ha oss i Allsvenskan och nu finns det en struktur för oss att spela på den nivån. Men når vi dit kommer vi fortfarande att vara det lag med den lägsta budgeten. Det är därför vi satsar på utveckla våra unga spelare, det blir alltid billigare. I år tar vi upp fyra av våra juniorer i herrlaget, säger Petter Strömberg.

Förra årets nyförvärv har kryddats med ännu fler inför säsongen. Och det är inga dussinlirare (se faktaruta), det är spelare från Handbollsligan och Allsvenskan.
– Med alla nyförvärv från i år och förra året har vi faktiskt mer elitseriematcher i laget än vad Skurus damer har. 

Har ni kunnat utnyttja Skurudamernas lyskraft på något sätt?
– Ja, det tror jag verkligen. För oss som herrlag har det stundtals gått bedrövligt, men klubbmärket Skuru signalerar kvalitet tack vare damernas framgångar. Nu hoppas jag att vi även kan börja erbjuda våra killar något att se upp till, säger Petter Strömberg.

Han tror att Mantorp, Kungsängen och möjligtvis Tumba blir de största utmanarna till Skuru i serien. I Skurus seriepremiär på fredag borta mot Nyköping räknar han med vinst.
– Jag tror vi vinner med fem, sex mål, säger Petter Strömberg.

Annons Annons
LÄGER
/link/2c2dc833c40847b3aa58a6a8c5b05242.aspx

Uppdrag: Rädda jorden

De komponerar sitt eget lajv
MEST LÄST IDAG
MEST LÄST IDAG