FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Bartolomeus

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Lördag
24 augusti 2019

I dag, tisdag, startar hockeysäsongen för Nacka HK och Värmdö HC som återigen spelar i samma serie. Tisdagen den 23 oktober spelas första derbyt i Nacka ishall.

NHK och VHC i samma serie när hockeyn startar

Sport 11:03 | 02 oktober 2018

Båda lagen kämpade förra säsongen in i det sista för att få spela i Hockeyettan. Men i dag tisdag startar säsongen i Hockeytvåan för Nacka HK och Värmdö HC. NVP har pratat med tränarna inför premiären.

Nacka HK tackade i fjol, bara några dagar före premiären, ja till en gratisplats i Hockeyettan. Nivån visade sig dock vara lite för hög och säsongen blev tuff. Många förluster, tränaren sparkades och slutligen degradering tillbaka till tvåan. Värmdö HC underpresterade i början av säsongen, men hämtade sig och slogs till slut om en plats i Hockeyettan.

I år startar de i samma serie, Hockeytvåan Östra B. Gemensamt för klubbarna är att både Nacka och Värmdö har nya tränare, där båda har siktet inställt på att nå första delmålet — Alltvåan dit de fyra bästa lagen når.

Siktar på att gå upp i ettan
Värmdö HC:s tränare Mikael Erdtman, som senast varit tränare i Sollentuna, uttrycker sig försiktigt på frågan om lagets målsättningar.

– De vill vi helst hålla internt och inte kommunicera utåt. Men klart är att vi vill göra en bättre första del av säsongen i år. Värmdö HC är en stor förening och på sikt vill vi gå upp i ettan.

Kjell Svensson, tränare i NHK, är däremot inte ny i föreningen. Han har varit med och utvecklat juniorverksamheten i Nacka, förra säsongen var han tränare för J20-laget. Upp till A-laget plockar han också med sig spelare från de framgångsrika J18- och J20-lagen.
– Vi vill först försöka ta oss till Alltvåan, sedan är det ettan på sikt. Där hamnar vi när vi är mogna för det, men gärna så tidigt som möjligt.

Målsättningen: Topp fyra
Kjell Svensson beskriver NHK som ett ungt och spännande lag där de flesta spelare har Nackakoppling. Mikael Erdtman tycker att Värmdö HC känns som ett samspelt lag, ambitionen är att fylla på med juniorer och spelare från närområdet.

Mikael Erdtman tippar Eskilstuna Linden som det förväntade topplaget, medan han tror att Värmdö, Nacka, Nynäshamn och Åker/Strängnäs kommer att slåss om de övriga topplatserna.

Mikael Erdtman, vad talar för och emot att ni tar er hela vägen till Hockeyettan i år?
– Vi har i dagsläget sex, sju spelare med spetskompetens och som utan problem hade kunnat spela i Hockeyettan. Sedan är det tufft för andra lag att komma till Värmdö som har mycket publik. Det som talar emot är att vi har en tunn trupp, så vi är känsliga för skador.

Kjell Svensson, förra säsongen var turbulent. Kan ni använda fjolårets erfarenheter in i den här säsongen på ett positivt sätt?
– Jag vet faktiskt inte och jag var inte med förra året. Det lägger vi bakom oss nu.

Nacka HK inleder mot Nynäshamn hemma och Värmdö möter Flemingsberg på bortaplan. 

 

Annons Annons
LÄGER
/link/2c2dc833c40847b3aa58a6a8c5b05242.aspx

Uppdrag: Rädda jorden

De komponerar sitt eget lajv
MEST LÄST IDAG
MEST LÄST IDAG