FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Bartolomeus

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Lördag
24 augusti 2019

Världens bästa innebandyspelare, innan hon lade klubban på hyllan. Nu gör Emelie Lindström comeback i Nacka Wallenstam.

Nacka Wallenstam
värvar världsstjärna

Sport 13:10 | 28 november 2018

Nacka Wallenstam IBK toppar redan Allsvenskan östra. Nu har de gjort en riktig toppenvärvning i jakten på spel i högsta serien: Emelie Lindström, tre gånger utsedd till världens bästa innebandyspelare.

Emelie Lindström, 32 år, lade klubban på hyllan redan som 28-åring. Dessförinnan hann hon vinna tre SM-guld och fyra VM-guld. Hon är dessutom landslagets poängbästa spelare genom tiderna, med 184 poäng.

Sedan hon slutade har det bara blivit några få matcher i Råsunda i division 1. Men enligt Jonas Löfven, sportchef i Nacka Wallenstam IBK, har hon knappast varit bortglömd.
– Jag vet att många storklubbar varit på jakt efter henne i fyra år. Men när hon slutade var hon tydlig med att hon aldrig skulle spela mer. För oss är det så klart en drömvärvning – och en vinst för hela innebandysverige.

Varför valde hon att spela för er?
– Vi har ett ungt lovande lag som behöver rutin. Jag tror att det var en kombination av det, vårt tabelläge och geografin.

Emelie Lindström gjorde sin första träning med Nacka Wallenstan i går (tisdag). Och enligt Jonas Löfven var det en träning som de nya lagkompisarna kommer att minnas.
– Det var nog lite overkligt för en del att plötsligt bli lagkompis med sin idol, och jag tror att många höjde sig ett snäpp.

Främst hoppas Jonas Löfven så klart att Emelie Lindström ska stärka lagets offensiva slagkraft. Och någon ringrost är han inte särskilt orolig för:
– Vi får ge det några veckor så att hon får ställa in sig på vårt spel – sen har vi nog en världsspelare.

Med tanke på hur bra laget redan spelat, och att ni toppar tabellen, det finns ingen risk att stjärnvärvningen rubbar balansen?
– Jag förstår vad du menar, det rimmar ju inte med att aldrig ändra ett vinnande koncept. Men vi ser långsiktigt och då behöver vi förstärkningar.

Premiär för Emelie Lindström kan det bli redan på lördag när Nacka Wallenstam möter Hammarby i Sjöstadshallen.
– Hon vill spela, men det är tränarna som tar ut laget. Annars blir det helt säkert spel i hemmapremiären mot Tullinge 15 december, säger Jonas Löfven.

Annons Annons
LÄGER
/link/2c2dc833c40847b3aa58a6a8c5b05242.aspx

Uppdrag: Rädda jorden

De komponerar sitt eget lajv
MEST LÄST IDAG
MEST LÄST IDAG