FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Bartolomeus

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Lördag
24 augusti 2019

Lundström glänste inför EM –
här är sporthelgen i korthet

Sport 10:35 | 19 november 2018

Storpublik såg Värmdö IF:s innebandyherrar vinna igen. Nacka Wallenstams innebandydamer fortsätter att övertyga i Allsvenskan. Skurus landslagsaktuella spelare Mathilda Lundström stod för åtta mål inför EM-uppehållet. Här är sporthelgen i korthet.

Innebandy
Nacka Wallenstams innebandydamer bara fortsätter att vinna. Åttonde raka segern i helgen och obesegrade i Allsvenskan. Men sett till tabelläget fick Nackalaget en oväntat svår uppgift borta mot nästjumbon Strömsbro IF. Men Nacka Wallenstam vann till slut med uddamålet, 4-3, och lyckas hålla ett bekvämt avstånd på sex poäng till tvåan i gruppen - förhandsfavoriten IBF Falun.

Även Värmdö IF:s innebandyherrar, som spelar i division 1, toppar tabellen efter helgens omgång. VIF som är obesegrade vann i lördags mot Jönköping IBK Ungdom med 6-2 i Värmdö sporthall inför 432 (!) åskådare. Nästa match för VIF är hemma mot Ledberg IF på lördag. 

Handboll
Skuru vann borta mot Önnered 29-25 i lördags efter en jämn match. Det var först de tio sista minuterna av matchen som Skuru började dra i från poängmässigt. Landslagsaktuella Mathilda Lundström stod för åtta mål i matchen och vinsten innebär att Skuru befäster sin andraplats, två poäng efter Höör, inför EM-uppehållet. Nästa match för Skuru spelas om en knapp månad, då hemma mot Boden.

Hockey
Nacka HK och Värmdö HC har övertygat i den andra halvan av Hockeytvåan och är klara för spel i Alltvåan, dit de fyra bästa av de totalt åtta lagen går. Värmdö HC vann i helgen borta mot Nynäshamn med 6-3 efter en stark andra period (4-1) och Nacka HK slog seriefavoriten Eskilstuna med 3-2 i Nacka ishall. I morgon möts VHC och NHK i Ekhallen i ett hett derby. Skulle Värmdö vinna mot Nacka i sista omgången betyder det att VHC kniper andraplatsen före NHK.

Futsal
Nacka juniors förlorade sin första match på säsongen i helgen borta mot Torslanda. Till en början såg Nacka juniors ut att vinna enkelt då de efter sju minuter ledde matchen med 3-0, men efter hand jobbade sig göteborgslaget in i matchen och i mitten av andra halvlek stod Torslanda både för en kvittering och ledningsmål med 4-3. Matchen slutade 6-5 till Torslanda och därmed bröts Nacka juniors fina segersvit på fem matcher.

Annons Annons
LÄGER
/link/2c2dc833c40847b3aa58a6a8c5b05242.aspx

Uppdrag: Rädda jorden

De komponerar sitt eget lajv
MEST LÄST IDAG
MEST LÄST IDAG