FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Bartolomeus

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Lördag
24 augusti 2019

Lagkaptenens initiativ ger pengar till prostataforskning

Sport 11:37 | 14 november 2018

Oscar Malmstedt, lagkapten för Ingarö IF innebandy, fick en idé om att laget skulle samla in pengar till Mustaschkampen. Bara några dagar senare har över 14 000 kronor kommit in.

Det krävdes några samtal med bland annat huvudsponsorn ICA Maxi, en av klubbens leverantörer Zone, ett samtal till en gammal vän – Ingaröbon Leo Bengtsson som spelar i Hammarbys A-lag i fotboll samt ett inlägg på Instagram – så var logistiken kring idén om att stödja Mustaschkampen ordnad.

Sedan började pengarna rulla in fortare än Oscar Malmstedt hade kunnat tro. På bara ett och ett halvt dygn hade laget nått nästan nått sitt mål om att få in 15 000 kronor till insamlingen som drivs av Prostatacancerförbundet.

Insamlingen kommer att pågå fram till fredagens match mot Huddinge IBS då Ingarö IF kommer att spela i ett matchställ med en Mustaschkampen-logga på. Under matchen kommer också Hammarbyspelaren, Leo Bengtsson som är uppvuxen på Ingarö, bland annat att auktionera ut sin matchtröja och leverantören Zone kommer att dela ut klubbväskor.
– Bland större föreningar i Sverige är det vanligt att starta insamlingar, och när jag i söndags såg ytterligare en insamling på Instagram kände jag: då ska vi också göra något, säger Oscar Malmstedt.
– Nu när vi nått vårt mål så hoppas vi på att få in 20 000 kronor!

Annons Annons
LÄGER
/link/2c2dc833c40847b3aa58a6a8c5b05242.aspx

Uppdrag: Rädda jorden

De komponerar sitt eget lajv
MEST LÄST IDAG
MEST LÄST IDAG