FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Bartolomeus

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Lördag
24 augusti 2019

Sergi Angulo Lerin blir klubbchef för nya Nackaklubben.

La Liga-lag från Barcelona
startar akademi i Nacka

Sport 12:45 | 28 augusti 2018

La liga-laget RCD Espanyol startar en fotbollsklubb i Nacka för barn och ungdomar födda mellan 2004 och 2011. Nu söker klubben spelare till akademien som ska starta upp träningarna i november.

Förutom träningar kommer klubben också arrangera olika fotbollscamper varje år där tränare från Spanien bjuds in. Enligt RCD Espanyols svenska sida kommer de spelare som utmärker sig extra i akademien få provspela i klubbens hemstad Barcelona. 

Ansvarig för utbildningen av klubbens spelare kommer att vara klubbchefen Sergi Angulo Lerin, som tidigare bland annat jobbat med Espanyols ungdomsakademi. I dag jobbar han inom Djurgården fotbolls ungdomsverksamhet.

Varför starta just i Nacka?
– När jag kom till Sverige bodde jag i Nacka och lärde känna mycket folk här. Jag tror också majoriteten av spelarna kommer att vara från Nacka.

Klubben har fått tillstånd att börja träna i Nacka av kommunen, men vilken eller vilka träningsanläggningar som kommer att nyttjas är ännu inte helt klart. Sergi Angulo Lerin berättar att RCD Espanyol är intresserade av spelare från Skandinavien.

Kan få chansen i Barcelona
– Men framför allt vill vi ge unga en bra fotbollsutbildning av professionella tränare. Och hittar vi en talang så finns det möjlighet att skicka ner dem till Barcelona. Men då måste de vara över 16 år.

Klubben heter RCD Espanyol Academy och på deras svenska hemsida, www.rcdespanyol.se, kan man ansöka om att få bli spelare

Annons Annons
LÄGER
/link/2c2dc833c40847b3aa58a6a8c5b05242.aspx

Uppdrag: Rädda jorden

De komponerar sitt eget lajv
MEST LÄST IDAG
MEST LÄST IDAG