FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Bartolomeus

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Lördag
24 augusti 2019

Nacka Wallenstams damer går för SSL.

Innebandypremiär — VIF
och Nacka IBK satsar högt

Sport 10:33 | 30 september 2018

Nacka Wallenstams damer går mot en spännande säsong. Men de nöjer sig inte med avancemanget till Allsvenskan, nu vill klubben upp till högstaserien SSL.

Vi har satt som mål att nå kvalet i första hand, då måste vi vara topp två i serien. Där kommer vi att göra upp med lagen från norra serien om en plats, säger tränaren Figge OIsson.

Tränaren beskrev efter vårens avancemang till Allsvenskan att organisationen och framför allt de talangfulla juniorerna var orsaken till succén. Bortsett från en av juniorerna, som ska göra lumpen är, alla kvar.
– Vi har kvar vårt talangfulla lag och vi känns bra tränade och har laddat inför starten. Tyvärr har vi dock tappat vår lagkapten Madelene Westerberg till Täby, som spelar i SSL. Samtidigt har vi fått in två bra nyförvärv.
Hur stor är skillnaden mellan division 1 och Allsvenskan?
– Allting går fortare och spelarna är bättre tränade och fysiskt starkare. Det kan ta några omgångar innan vi kommer in i det. Men topp fyra-lagen från division 1 förra året höll också hög kvalitet och vi vann över allsvenskt motstånd i kvalet. Vi kommer att behöva spela lite rakare och snabbare än förra året, säger Figge Olsson.
Vilka blir de svåraste motståndarna?
– Falun är jättestora favoriter, de var ett topplag förra året och har värvat väldigt bra. Sedan är det öppet om andraplatsen, där alla lag är hyfsat jämnbra.
Och så startar ni hemma mot Falun nu på lördag. Vad vill du som tränare se i den matchen?
– Det är tuffast möjliga motstånd, så jag hoppas på fullsatt. Jag vill också se att vi kan ge dem en match och att vi hänger med och i slutändan kan ta tre poäng. Det hade varit en drömstart!
Gustav Grändeby


Nya ledartrojkan. Foto: Värmdö IF Innebandy

VIF storsatsar för att nå Allsvenskan 

Det har varit nära två år i rad. Den här säsongen hoppas Värmdö IF:s innebandyherrar att det blir tredje gången gillt i jakten på en allsvensk plats. I dag, lördag, är det för hemmapremiär.

Efter förra säsongen deklarerade VIF att de knutit sig an en ny ledartrojka för att fortsätta vara en utmanare om de allsvenska platserna. Magnus Jäderlund, med fem SM-medaljer i bagaget, och de assisterande tränarna Niklas Lundmark och Johan Svahn.

Det började också bra. VIF vann premiärmatchen med Nykvarns IBF förra helgen. Magnus Jäderlund, tar med sig den positiva känslan till hemmapremiären mot Farsta IBK.
– Känns som vi börjar hitta varandra och jag förväntar mig tre poäng, full fart på planen och fullsatt på läktaren.
Ni är en ny tränartrio som kommit in. Vad gör ni skillnad på i år jämfört med de senaste åren då VIF nått play off?
– Vi ska bygga vidare på den starka stommen som finns och lägga till små detaljer. Vi ska göra det vi är bra på och utnyttja spelarmaterialet fullt ut.
Är det något nyförvärv på spelarfronten som Värmdöborna ska hålla ögonen lite extra på?
– Liam Åström från vår samarbetsklubb Ingarö är värd att följa på planen, en skicklig forward. Alla andra nya spelare är också värda att nämnas. Unga talangfulla killar som målvakten Oscar Rosén från Nacka, löpstarka Alexander Lennström och William Köhler. Vår tuffe back Christoffer Wiberg och de duktiga högerskyttarna Ludvig Lindell och Richard Nurmi.
Ni har varit nära två år i rad att nå Allsvenskan, hur smärtsamt blir det om ni faller på målsnöret i år igen?
– Vi ser ingen smärta framför oss, vi ser bara segrar.
Vilken målsättning har ni i grundserien?
– Vi ska vara topp fyra och sedan vinna slutspelet.

Annons Annons
LÄGER
/link/2c2dc833c40847b3aa58a6a8c5b05242.aspx

Uppdrag: Rädda jorden

De komponerar sitt eget lajv
MEST LÄST IDAG
MEST LÄST IDAG