FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Bartolomeus

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Lördag
24 augusti 2019

”Hoppas att vi står med
med guldhattar nästa år”

Sport 12:03 | 28 december 2018

Sju klubbar om året som gått och vad de siktar mot 2019. 

1. Om ni måste skryta: Vad vill ni lyfta fram från 2018?
2. Vad vill ni ringa ut?
3. Vad hoppas ni ha uträttat när vintersäsongen är över?

Barbro Carlsson, ordförande, Skuru IK handboll:
1. Vi har en barn- och ungdomsverksamhet med väldigt hög kvalitet, omkring 850 entusiastiska spelare och ledare som alla älskar handboll. Sedan skryter vi gärna med vårt damlag. Det är Nackas främsta elitlag, etablerat i toppen av högsta ligan.
2. Osäkerheten i förutsättningarna för Nackas idrottsföreningar. Det byggs bostäder i rasande tempo. Ska kommunen behålla sin attraktionskraft måste man svara upp med planer och idrottshallar i samma takt.
3. Att våra spelare och ledare ser tillbaka på säsongen och känner att de tillsammans skapat en meningsfull fritid tillsammans. Och ett SM-guld, förstås.

Mounir Riahi, sportchef, Nacka juniors (futsal):
1. Hela förra säsongen när vi spelade oss fram till semifinal och SM-mästarna Uddevalla. Då fick vi vårt erkännande och ett kvitto på allt det hårda arbete som alla i och omkring föreningen bidragit med. I samma veva startade vi vår ”Futsal Academy”, den största ungdomssektionen inom futsal i Stockholm. 
2. Inget specifikt.
3. Att ungdomarna som anmälde sig till vår verksamhet under hösten är inspirerade, nöjda och glada efter en lång futsalsäsong. Att vårt samarbete med Sickla IF bidrar till att deras spelare utvecklas. Givetvis också att det är vi som står med guldhattar när säsongen avslutas den 31 mars.

Anders Olsson, ordförande, Värmdö IF innebandy:
1. Sportsligt går det bra för alla lag där resultat räknas, båda representationslagen leder sina serier. Vi har lag på de flesta nivåer, bra nyrekrytering och mycket folk i hallen. Samarbetet med Ingarö IF är stort och viktigt för innebandyns framtid på Värmdö.
2. 2018 var ett positivt år i det stora hela, vi ringer ut med förhoppningar på 2019
3. Att vi har fortsatt spelat en positiv, utvecklande och rolig innebandy med resultat därefter. Och att vi har utökat och stärkt samarbetet med Ingarö IF med en tydlig målbild.

Johan Zetterqvist, ordförande, Nacka Wallenstam IBK (innebandy):
1. Vår innebandyskola och glädjen i våra yngsta spelares ögon. Tjejsatsningens fortsatta framgångar. Allt ideellt engagemang som bär klubben och så klart vårt unga damlag som tagit sig ända till Allsvenskan.
2. Hallbristen i Nacka. Och ringa in en kommunledning som förstår vikten av att ge ungdomar de förutsättningar som behövs för en aktiv fritid.
3. Att varje aktiv i Nacka Wallenstam IBK känner att hen fått chansen att utvecklas på bästa möjliga sätt. Och ser fram emot höststarten mer än sommaruppehållet.

Chris Nahlin och Mattias Dungmar, Gustavsbergs bandy:
1. I årets bandyskola är en tredjedel tjejer och vi har en egen tjejgrupp. Det bådar gott inför framtiden med vår ambition att starta ett tjejlag. Vi har också allt fler ungdomar som fortsätter med bandy längre upp i åldrarna. A-laget gör i år en omstart efter degraderingen till division 1. Kärnan är kvar och utöver våra egna juniorer har vi fått in bra nyförvärv.
2. Inga fler isproblem, tack!
3. Att ännu fler barn och ungdomar upptäcker bandyn som är världens härligaste sport. Och att vi får rekordpublik på nyårsbandyn i år igen då vi möter Djurgården. Vi ses klockan 13 på Ekvallen!

Per-Staffan Nilsson, ordförande, Nacka HK (hockey):
1. I år har vi stabiliserat verksamheten och lyft kvaliteten genom att vi infört obligatorisk kontroll i belastningsregistret för alla ledare och i styrelsen. Vi har nått sportsliga framgångar med vårt A-lag som tagit sig till Alltvåan, med vårt J18-lag som för fjärde året i rad kvalificerat sig för J18-allsvenskan. Många av juniorspelarna har fått debutera i A-laget. 
2. Vår oro över Nacka kommuns planer för idrotten i centrala Nacka, då alla partier inför valet lovade att det ska byggas två ishallar på Järlahöjden.
3. Vi hoppas att de 130 flickor och pojkar som deltagit i vår hockeyskola har haft så roligt att de fortsätter att spela.

Torsten Hjelm, ordförande, Värmdö HC (hockey):
1. Tre saker: Vår dam- och tjejhockey. Vår hockeyskola med fantastiska barn, och ledarna på isen där Jesper Näsström är mentor. Idrottsligt är det att vårt 04-lag vann silver i DM.
2. Allt gammalt modigt ledarskap, vi är under förnyelse!
3. Att alla våra ledare i VHC stannar kvar och vill utvecklas i sina roller. Att våra värdegrunder och vår rödblå tråd implementeras fullt ut. Att vi har barn och ungdomar som älskar att idrotta på sin egen nivå och att de känner sig välkomna till en varm förening som VHC är. Och att våra representationslag är stolta över det resultat de uppnår med de resurser de har.

A-lagens ambitioner för säsongen

Skuru IK handboll.  Damlaget går som vanligt för att bli svenska mästare. Herrlaget har tagit klivet upp i division 1, och siktar nu mot att nå Allsvenskan.

Nacka juniors. Herrlaget spelar i futsalens högsta serie, SFL. Målet är att bli svenska mästare.

Värmdö IF innebandy. Herrlaget storsatsar mot att nå Allsvenskan, har sett starka ut i början av säsongen.

Nacka Wallenstam IBK. Damlaget nådde Allsvenskan i år, nästa år är ambitionen att spela i SSL som är högstaligan.

Gustavsbergs bandy. A-laget åkte ur Allsvenskan i år, spelar nu i division 1 med ambitionen att ta steget upp igen.

Nacka HK. Delmålet för A-laget var att nå Alltvåan, dit de redan har nått. Nästa steg är att kvala till Hockeyettan.

Värmdö HC. Värmdö HC satsade också på att nå Alltvåan, vilket de lyckades med. Har däremot fått tung start i serien.

Annons Annons
LÄGER
/link/2c2dc833c40847b3aa58a6a8c5b05242.aspx

Uppdrag: Rädda jorden

De komponerar sitt eget lajv
MEST LÄST IDAG
MEST LÄST IDAG