FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Bartolomeus

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Lördag
24 augusti 2019

John Kingstedt.

Han vann Sicklaloppet –
med tre minuters marginal

Sport 17:23 | 16 september 2018

För åttonde året arrangerades Sicklaloppet. Nästan 2 500 löpare deltog i löparfesten som kunde genomföras i strålande solsken. 

I år fick arrangören Järla Orientering lägga om sista kilometern på milloppet, sedan SL inte velat lösa passagen av den nu utbyggda tvärbanan mellan Sickla Udde och Sickla Bro – där den tidigare bansträckningen för Sickaloppet gått.

Men problemen som gäckade arrangören inför loppet, var inte märkbara  under själva dagen.

Stark avslutning förhöjde
Enligt Fredrik Trahn i Sicklaloppets tävlingsledning gjorde den avslutande delen genom Sickla köpkvarter målgången mer festlig, och dessutom fick Sicklaloppet draghjälp av strålande sol och fina löparförutsättningar.
– Det var som vanligt jättefint väder vilket bidrar till festligheterna, då det är lika mycket löpartävling som familjedag. Många deltagare tyckte att backen upp längs Värmdövägen var kämpig, men att det blev en väldigt trevlig avslutning med mycket publik och bra stämning. För elitlöparna var vinden lite jobbig, men för de övriga var den nog bara skön, säger han.

Vinnare i Sicklaloppet 10 kilometer för damer blev Lisa Ring, IK NocOut, på tiden 36:51. Bland herrarna var det John Kingstedt, Huddinge AIS, som vann överlägset på tiden 31.44, med tre minuter ner till tvåan.

”Det är en riktigt bra tid”
Tider under 32 minuter hör inte till vanligheterna i Sicklaloppet.
– John var tvåa här för två år sedan, och nu vann han. Det är en riktigt bra tid på den här lite krävande banan, säger Fredrik Trahn.

Ungefär 2 500 löpare deltog i Sicklaloppet, och spridningen på åldrarna totalt i de olika loppen var stor.
– Löparna  var från två till 82 år. Det blev en riktig folkfest kryddat med elitlöpare, säger Fredrik Trahn.

Annons Annons
LÄGER
/link/2c2dc833c40847b3aa58a6a8c5b05242.aspx

Uppdrag: Rädda jorden

De komponerar sitt eget lajv
MEST LÄST IDAG
MEST LÄST IDAG