FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Bartolomeus

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Lördag
24 augusti 2019

Mounir Kraft Riahi.

Han ska rädda kvar krisdrabbade Värmdö IF

Sport 12:57 | 22 augusti 2018

Går Värmdö IF att rädda kvar i tvåan? Det tror lagets nye huvudtränare Mounir Kraft Riahi som har tagit sig an det svåra uppdraget.

Mounir Kraft Riahi, sportchef för Sickla IF fotboll och ordförande och grundare av futsallaget Nacka juniors, har nu åtagit sig ytterligare ett uppdrag. Efter Värmdö IF:s kräftgång i herrfotbollens division 2 tar Mounir Riahi över rodret som huvudtränare efter Ramin Sepasi.
– Värmdö IF ville förändra. De har haft en bra tränare som vridit och vänt på alla stenar. Men nu behövs det ny energi, och det är där jag kommer in. Nu måste vi få tillbaka självförtroendet i laget.

Mounir Kraft Riahi har tidigare varit assisterande tränare i Värmdö IF två säsonger. Som assisterande tränare tar han med sig Ahmed Barzangi, även sportchef i Nacka juniors. Duon har ett tufft jobb framför sig.

Värmdö IF har efter sjutton spelade omgångar endast en seger och ligger med sex poäng klart sist i tabellen. Men det finns fortfarande möjlighet att rädda kontraktet. Med nio matcher kvar är det 27 poäng kvar att spela om.
– Det har spridit sig en rädsla i truppen av att man inte kan vinna. Men resultaten speglar inte kvaliteten i truppen. Jag tror att flera saker bidragit till att det gått dåligt. Lagets huvudtränare hoppade av sent förra säsongen, det var en dålig försäsong och laget har släppt in mål i sista sekunden i flera matcher. Sedan har det bara fortsatt att dala. Men nu finns inga ursäkter, nu ska vi kavla upp ärmarna och ta möjligheterna.

Vad kommer spelarna få för riktlinjer?
– Vi ska vara modiga och våga. Nu har vi inget att förlora, vi har allt att vinna, säger Mounir Kraft Riahi.

Han menar att det är viktigt att Värmdö IF, som är enda herrlaget i division 2 för tillfället, håller sig kvar i de högre divisionerna.
– Vi måste se till att ha lokala flaggskepp som Värmdö IF, där Nacka- och Värmdöspelare kan känna att de kan utvecklas som spelare. Division 2 är en bra nivå för de spelarna.

Topplaget Enskede nu på söndag. Det låter svårt?
– Alla matcher är svåra. Det handlar om att gnugga och hitta tillbaka till enkelheten igen.

Annons Annons
LÄGER
/link/2c2dc833c40847b3aa58a6a8c5b05242.aspx

Uppdrag: Rädda jorden

De komponerar sitt eget lajv
MEST LÄST IDAG
MEST LÄST IDAG