FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Bartolomeus

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Lördag
24 augusti 2019

Thorleif Robertsson

Fotbollsförälder från Fiskis hyllades på Fotbollsgalan

Sport 09:43 | 13 november 2018

Fisksätrabon Ulrika Ingrosso startade upp Fisksätras i dag enda flicklag. Nu ser hon det som sitt kall att behålla tjejerna i laget. I måndags prisades hon för sitt engagemang på Fotbollsgalan.
– Jag har inga döttrar och är ingen fotbollsmänniska. Men det är ett bra forum för mig, säger Ulrika Ingrosso.

Initiativet av SvFF, Svenska fotbollsförbundet, och SJ att stötta, inspirera och hylla eldsjälar som jobbar ideellt för barn- och ungdomsfotbollen i Sverige, gjorde att elva fotbollsföräldrar hyllades på Fotbollsgalan i Globen.

Runt om i landet nominerades 242 fotbollsföräldrar. Juryn för priset, som bland annat bestod av Kennet Andersson, Tommy Söderberg, Lisa Ek, Lotta Hellenberg och Mohammed Al-Hakim, tyckte att Ulrika Ingrosso var en av elva fotbollsföräldrar som stack ut lite extra. 

Ulrika Ingrosso berättar att beskedet om priset kom som en stor överraskning för henne.
– Det händer att jag börjar grina när jag tänker på det, men så blir kanske vi gamla tanter när vi får pris för något. Jag vet egentligen inte vad jag gjort, jag har bara tagit hand om ett gäng tjejer i Fisksätra, säger hon.

Ulrika Ingrosso, 47 år, beslutade sig för att starta ett lag för flickor födda 07 när hon tänkte på att klubben tidigare haft tjejlag som spelat i Sanktan. Fisksätra IF har både haft F01- och F05-lag som var lovande, men som upplöstes när flickorna blev lite äldre.

Hon berättar att fotbollsplanerna i Fisksätra alltid är fulla av killar, men att tjejerna ofta lyser med sin frånvaro.
– Jag brinner för de här Fiskistjejerna, men det är svårt. I fotbollen är det mycket killar, och kanske extra mycket här i Fisksätra. I vår går vi upp till niospelarplan (förberedande för spel på elvaspelarplan, reds anmärkning) och det är ett kritiskt skede, det är då det brukar bli svårt att få ihop hela tjejlag. Men jag har bestämt mig, den här årskullen ska vi lyckas behålla, säger Ulrika Ingrosso, som leder laget med tillsammans med Jonna Bylund, 17 år.

Hur är det att vara fotbollsförälder?
– Jag har inga döttrar och är egentligen ingen fotbollsmänniska. Men det är ett bra forum för mig. Det är bara positivt. Jag tycker att det är skönt att komma ner till träningarna. Och jag är så glad att vi har tjejer som kommer ner hit och kan vara sig själva. Det värmer mitt hjärta. Men om det är jobbigt – det får du prata med min man om. Jag jobbar på förskola, för mig är barn en viktig del. Man får så mycket tillbaka av dem.

När man är fotbollsförälder – är det ens plikt att hålla koll på andra fotbollsföräldrar också?
– Jag har två söner varav en har spelat fotboll, då stod jag vid sidan av. Jag försökte alltid vara glad och positiv och skrika på rätt sätt. Men jag tror att föräldrar måste tänka på att det är barn som spelar, det är barn som dömer. Och att det är jättefint att barn går upp tidigt en lördagsmorgon för att göra just det. Det tycker jag att man måste se som förälder.

Annons Annons
LÄGER
/link/2c2dc833c40847b3aa58a6a8c5b05242.aspx

Uppdrag: Rädda jorden

De komponerar sitt eget lajv
MEST LÄST IDAG
MEST LÄST IDAG