FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Bartolomeus

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Lördag
24 augusti 2019

Pierre Bergström, ordförande i Boo Hockey, har jobbat länge för att göra anläggningen vid Björknäs ishall modern. Vid invigningen fick Gunilla Grudevall-Steen, L, en lektion i hockey, i samband med att hockeyturneringen Turex cup startade.

”En stor dag för
Boo Hockey”

Sport 09:08 | 05 januari 2019

Det tog närmare ett halvsekel. Men nu har Björknäs ishall äntligen fått ett efterlängtat ansiktslyft.
– En stor dag för Boo Hockey och för ishockeyn i Nacka i stort, säger Boo Hockeys ordförande Pierre Bergström.

Gunilla Grudevall-Steen, L, har i sina dagar som lokalpolitiker klippt många band, men bandet som hon förra torsdagen klippte på isen i Björknäs ishall var det första i hennes nya roll som ordförande för Nackas fritidsnämnd. 
Och det var en efterlängtad händelse, enligt Boo Hockeys ordförande Pierre Bergström.

Klippningen signalerade nämligen den officiella invigningen av de renoverade idrottsfaciliteterna vid Björknäs ishall.
– De tidigare faciliteterna var gamla och slitna och hade inte renoverats på säkert 40-50 år. När jag för -ungefär åtta år sedan klev på posten som ordförande i Boo Hockey hade jag tre stora infrastrukturella projekt som jag ville driva. Det första var att få tak över uterinken. Det andra var att få ishallen isolerad och det tredje var att få två hälsosamma omklädningsrum. Nu är alla projekt-en genomförda och det gör mig väldigt glad.

Fler istider för alla
Konkret innebär förändringarna att istiderna ökar för Boo Hockey, hockeyskolor, allmänhetens åkning och för andra klubbar i Nacka som gästar hallen — men också för Nacka teamåkningsklubb, som bedriver synkroniserad konståkning, och som bjöd på tjusig uppvisning i samband med invigningen. Ett ytterligare plus är att de unga utövarna efter träningen kan duscha i nya fräscha omklädningsrum.
– En förbättring för alla inblandade. Att få inviga sånt här är bland de bästa med att vara politiker eftersom det är tydligt att vi gör något bra, säger Gunilla Grudevall-Steen.

Planer på uppfräschning har funnits länge. De första ritningarna på nya omklädningsrum vid Björknäs ishall ska ha cirkulerat i stadshuset redan 2002.
– Så här lång tid ska det givetvis inte ta, säger Gunilla Grudevall-Steen.
Pierre Bergström, när du nu har ledande politiker på plats, vilken är din åsikt om Nacka som hockeykommun?
– Jag skulle nog säga att det är en bra hockeykommun. Givetvis gnälls det alltid över för få istider, men Nacka har gott om isytor och utmaningen inför framtiden ligger i att optimera nyttjandet av dem. Visst finns en oro för vad som händer med ishallarna i Nacka i samband med de strukturella projekten på Järlahöjden, men jag är övertygad om att det kommer att fixa sig på bästa sätt, säger Boo Hockeys ordförande.

Annons Annons
LÄGER
/link/2c2dc833c40847b3aa58a6a8c5b05242.aspx

Uppdrag: Rädda jorden

De komponerar sitt eget lajv
MEST LÄST IDAG
MEST LÄST IDAG