FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Bartolomeus

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Lördag
24 augusti 2019

Lars Nyqvist och Niklas Norevik (på bilden) blir assisterande tränare till nya huvudtränaren Robert Gustavsson.

Premiär: Gurra vill chocka
bandysverige med ny taktik

Sport 11:11 | 09 november 2018

Gustavsbergs bandy vill glömma fjolåret. Nu ska den klassiska föreningen börja vinna igen. Allra helst vill klubben göra något som revolutionerar bandyn.

För att göra en lång historia kort. Förra årets säsong i Bandyallsvenskan blev för svår för ”Gurra”, laget blev en slagpåse i den hårda konkurrensen och åkte ner i division 1.  I år ser truppen och ledarkonstellationen annorlunda ut.

Trio med klubbkänsla
Fjolårets tränare Jonas Lindqvist har ersatts av huvudtränaren Robert Gustavsson och assisterande tränarna, och utespelarna, Niklas Norevik och Lars Nyqvist. Alla med långvarig tjänstgöring i de rödvita tröjorna.
– Vi bildade en arbetsgrupp för att se vilka alternativ som fanns. Vi insåg ganska fort att det var svårt att locka en tränare till division 1. Då tittade vi i egna leden och kände att Robban var ett bra alternativ. Han är duktig på att hålla ihop gruppen och alla lyssnar på honom. Jag och Lasse kommer att hjälpa till med taktik och spelsystem, säger Niklas Norevik.

Hur kommer ni att spela?
– Vi ska styra i både anfall och försvar. Sedan ska vi försöka vara revolutionerande i spelet. Vi hoppas att bandysverige blir chockat. Det handlar om att ta ett moment från en annan sport in till bandyn.

Norevik menar att laget behövde en nystart efter fjolåret då flera Gustavsbergsspelare lämnade för AIK inför säsongen, vilket gjorde att laget fick låna spelare från Hammarby och Tellus. 
– Det blev inte jättebra, spelarna vi lånade tränade inte med oss. Vi var så få i laget att på en bra träning hade vi åtta spelare. Vi förstod tidigt att vi skulle åka ur.

Större trupp än förra året
I år är truppen 20 man stor, även om tre är långtidsskadade. Klubben har även lyckats få tillbaka några hemvändare i Mattias Stenman och Jimmy Simu, som båda spelat för Kalix, och Jesper Jacobsson från Åtvidaberg BK. 

Niklas Norevik tror att föreningen mått bra av att åka ner en division, och därifrån bygga nytt. Målet är inte desto mindre att gå upp i Bandyallsvenskan igen, även om det är ett nålsöga.
– Med vår spelartrupp känns det realistiskt. Men först måste vi vinna serien och gör vi det hamnar vi i kvalspel.

Isproblemen brukar gäcka Gustavsberg i början av säsongen. Men i tisdags förra veckan var den lagd, det är dock oklart hur isen klarat sig då förra veckans väder var milt med många plusgrader. 
– Vi har ändå märkt en stor skillnad. Nu när Värmdö kommun tagit över driften för Ekvallen märker vi ett annat driv. Det är roligt, för förhoppningsvis bryr de sig mer om bandyn och allmänheten än de förra. Isen var till och med målad i tisdags!

Laget inleder borta mot GT 76 på söndag på bortais. Fredagen den 16 har ”Gurra” hemmapremiär mot SIF Norrtelje.

Annons Annons
LÄGER
/link/2c2dc833c40847b3aa58a6a8c5b05242.aspx

Uppdrag: Rädda jorden

De komponerar sitt eget lajv
MEST LÄST IDAG
MEST LÄST IDAG