FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Bartolomeus

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Lördag
24 augusti 2019

Boo storsatsar på
trygghet för unga

Sport 15:52 | 30 oktober 2018

Boo FF, med 2 500 aktiva barn och ungdomar i föreningen, har ställt krav på klubbens alla 500 ideella ledare att lämna in utdrag från belastningsregistret för att få fortsätta som aktiva.

Boo FF har gjort en stor satsning internt för att bli det som fotbollsföreningen kallar ”Trygg förening”. I satsningen ingår flera åtgärder som föreningen dragit i gång och som ska vara en självklar del av verksamheten fortsättningsvis. Det som tagit längst tid är att få de 500 ledarna att själva beställa och lämna in utdrag från belastningsregistret. Numera är det ett krav inom föreningen.

Liv Sahlberg, klubbchef i Boo FF, berättar att föreningen var bestämda med att ta just den delen av projektet hela vägen.
– Vi hade diskuterat det för några år sedan att vi skulle göra det. Men vi förstod att det var en enorm administrativ process. Riksidrottsförbundet gick lite senare ut med en rekommendation om att göra det, och då plockade vi upp idén igen. Jag tror att det ger en trygghet för våra medlemmar i föreningen att veta att ledarna inte har någon fällande dom på sig, säger hon.

Boo FF har dessutom öppnat upp en ”visselblåsartelefon”. Där ska de som är i föreningen anonymt kunna fylla i ett webbformulär om det är något som inte känns bra. Utöver det har Boo FF arrangerat obligatoriska föreläsningar om kosttillskott och dopning för spelare över 15 år samt delat ut broschyren ”Barnens spelregler” (värdegrundsarbete som Riksidrottsförbundet och BRIS tagit fram) till föräldrar och spelare i 9-15 årsåldern.

Vad tänker ni att alla de här åtgärderna ska leda till långsiktigt?
–  Vi vill vara tydliga med att vi är en förening som tar vår vision och värdegrund på allvar och också ser till att vi efterlever dem. Fotboll är en lagsport där man ska visa respekt för varandra, säger Liv Sahlberg.

Mer om Trygg Förening går att läsa på booff.se

Annons Annons
LÄGER
/link/2c2dc833c40847b3aa58a6a8c5b05242.aspx

Uppdrag: Rädda jorden

De komponerar sitt eget lajv
MEST LÄST IDAG
MEST LÄST IDAG