FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Bernhard, Bernt

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Tisdag
20 augusti 2019

Ungefär 1 000 personer brukar besöka Internationella festen — som har varit en stark Fisksätratradition i 43 år.

Internationell fest
med barn i fokus

Saltsjöbaden/Fisksätra 11:22 | 09 juni 2019

På lördag är det åter dags för Internationella festen i Fisksätra — en tradition som hållit sig stark i 43 år.

Temat på årets fest är Kultur möter kultur och arrangemanget beskrivs som en familjedag med mat, musik och dans från hela världen.
– Syftet med festen är att just välkomna och uppmärksamma de olika kulturerna som finns i området. Det finns cirka 10 000 invånare från cirka 85 olika länder i Fisksätra och bara det blir ett kulturmöte varje dag, säger Adja Swa, projekt-ledare på Fisksätra Folkets hus.

I år har Internationella festen, som brukar locka cirka 1 000 besökare, fokus på den yngre generationen, speciellt barn upp till 12 år. Några av inslagen under dagen är därför mini-karnevalståg, hoppborg och dans för barn.
– Målet är att det här ska vara ett minnesvärt event även för dem som inte har förutsättningar att till exempel besöka ett nöjesfält eller liknande, säger Adja Swa.

Andra programpunkter under dagen är musik, dans, poesi, hinderbana och loppis. 
Kan du avslöja någon av musikakterna?
– Nej, inga avslöjanden här inte. Men eftersom fokus i år ligger på barn har vi inte -bjudit in någon ”större” musikartist. Men Pasión Bolivia, Arabiska Teatern, Rahwana, Russkji Klubb, Voices of Humanity, med -flera kommer att bjuda på kulturella akter, -säger Adja Swa.

Annons Annons
LÄGER
/link/2c2dc833c40847b3aa58a6a8c5b05242.aspx

Uppdrag: Rädda jorden

De komponerar sitt eget lajv
MEST LÄST IDAG
MEST LÄST IDAG