Kraftig markbrand i Finntorp – blixtnedslag tros ligga bakom - NVP.se - Nacka Värmdö Posten på nätet
FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Magnus, Måns

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Söndag
19 augusti 2018

Fotografen Peder Bollnert, som bor i Alphyddan, tog den här bilden från sin bostad en stund efter att branden brutit ut, när åskovädret fortfarande pågick.

Blixtnedslag tros ha
orsakat markbrand

Nacka 08:39 | 09 augusti 2018

En kraftig markbrand härjade under natten i ett skogsområde mellan Finntorp och Alphyddan. Ett blixtnedslag i ett träd tros ligga bakom.

Annons Annons

Vid halv tre-tiden under natten mot torsdagen fick räddningstjänsten in samtal om en markbrand i området mellan Finntorp och Alphyddan.

– De som ringde sa att det hade blixtrat mycket och att det börjat brinna i ett träd. Så branden kan ha startat genom ett blixtnedslag, säger Patrick Johansson, operativ chef på Räddningscentralen i Stockholms län.

I de torra markerna tog branden snabbt fart.

– Det är så himla torrt nu, så det blir lätt så kallade toppbränder, att elden sprider sig till trädtopparna. Det brann rejält på platsen, säger Patrick Johansson.

Ett 20-tal brandmän från tre stationer var på plats och bekämpade branden, som bredde ut sig på ett område om 7 000 kvadratmeter.

– Initialt fanns det risk för spridning till byggnader runt omkring, men brandmännen omringade branden fort, säger Patrick Johansson.

Strax före klockan sex på morgonen var branden helt släckt, och brandmännen lämnade platsen.

Annons Annons
TÄVLING
/link/2a99222c42ea4d35857e59eca2a2e504.aspx

Skicka in din bästa bild

Dags för NVP:s sommartävling
MEST LÄST IDAG