FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Bruno

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Onsdag
17 juli 2019

Krönika

Är vi på NVP för hårda eller för mesiga?

Krönika 06:30 | 26 februari 2019

”Varför skriver ni inte mer kritiskt mot den politiska ledningen i den och den frågan?”
”Varför är ni så negativa jämt i er rapportering om vår kommun?”

Se där, två färska exempel på återkoppling kring vårt jobb på NVP. Det är lätt att bli konfunderad. Är vi för hårda och negativa, eller för mesiga och okritiska? Kanske både och! Eller ingetdera?

De gånger hårda ord framförs mot tidningens innehåll tröstar jag mig med att vi ska vara glada att vi väcker reaktioner, att läsarna bryr sig om vad blaskan innehåller. 

Och att vi faktiskt engagerar och spelar roll märkte jag tydligt i förra veckan, när jag hela dagen stod i NVP:s monter på Nacka företagarträff. Ja, egentligen hade jag tänkt att gå ett eller två varv runt i mässhallen. Men det hann jag då rakt inte med. Jag hade knappt ens tid att äta lunch eller gå på toa. För det kom en strid ström av människor som gav tips på saker att skriva om och som ville prata om tidningen i största -allmänhet. Jag satt där jag satt.

Ytterligare bevis på att vi är viktiga för Nacka- och Värmdöborna får jag när jag läser artiklarna som kommer att publiceras i nästa veckas nummer. Då firar vi nämligen 30 år — det första numret av Nacka-Posten, som vi hette då, gavs ut i vecka 10 1989 — och det uppmärksammar vi bland annat med tillbakablickar och intervjuer om tidningens betydelse. Ett par citat, som gjorde mig glad, kan jag bjuda på redan nu. 

Deshira Flankör, kommunstyrelsens ordförande i Värmdö: ”Jag tycker väldigt bra om NVP, och har stor respekt för hur ni arbetar. Speciellt att det görs research och att man inte bara skriver pressmeddelanden rakt upp och ner.” 
Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande i Nacka: ”Kritik och granskning gör att man skärper till sig. NVP är jättevärdefull för mig som Nackabo och som politiker.”

Jag hoppas att gemene läsare håller med kommunernas mäktigaste. Mitt mål är att någon sorts balans uppkommer, där läsaren får en mångfacetterad helhetsbild av Nacka och Värmdö.

Annons Annons
UTSTÄLLNING
/link/ffa4fc6270e34005af67e908c76b2a62.aspx

Liten utställning i
väntan på museet

Porslins- och plastföremål visas
SOMMARBILDSTÄVLING
/link/6d8370dbda3b45bf8c61bfca2192c377.aspx

Tävla om presentkort värt 1 000 kronor!

Skicka din bästa bild till oss
MEST LÄST IDAG
MEST LÄST IDAG