FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Bartolomeus

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Lördag
24 augusti 2019

Insändare

Så här kan det se ut på tvåtimmarsparkeringsplatsen vid Gustavsbergs centrum.

"Skylta om, skylta rätt!"

Insändare 10:20 | 20 december 2018

Tvåtimmarsparkeringsplatserna i Gustavsbergs centrum än för många och borde ersättas av platser där man får stå i 16 timmar, anser två insändarskribenter.

Sedan drygt ett år tillbaka har ett hav av tvåtimmarsparkeringsplatser gapat tomma på parkeringen i Gustavsbergs ­centrum. Däremot är samtliga 16-timmarsplatser oftast fulla redan klockan 07.30 på vardagsmorgnarna. ­

Efter valet finns det nu en ny majoritet som kan skylta om och skylta rätt så att det blir fler 16-timmarsparkeringsplatser och därmed fler som kan ta bussen, trots att den glesa turtätheten, eller inga bussar alls till bostadsområdet, gör att de kan behöva ta bil till Gustavsberg. Det gagnar såväl miljö som framkomlighet. Dessutom används den kommunala marken till något som det finns behov av i väntan på att den efterlängtade, och i långbänk dragna, planeringen av Gustavsbergs centrum kan genomföras.

Även gymnasieung­domar och studenter med körkort och lektionsstart efter klockan 09.00 skulle gynnas av fler 16-timmarsparkeringsplatser eftersom det sällan finns p-platser tillgängliga efter klockan nio på morgonen. Det som saknas är att kunna parkera bilen under längre tid än två eller fyra timmar och ta bussen till stan även för den som har behov av att resa till jobb, skola eller ­annat på varierande tider under dagen.

Malin Åberg Aas och Malin Fridman

Annons Annons
LÄGER
/link/2c2dc833c40847b3aa58a6a8c5b05242.aspx

Uppdrag: Rädda jorden

De komponerar sitt eget lajv
MEST LÄST IDAG
MEST LÄST IDAG