FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Bartolomeus

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Lördag
24 augusti 2019

Insändare

Ologiskt lappande vid köpcentrum

Insändare 12:06 | 03 januari 2019

"Vad är motivet att helgdagar och tiden efter klockan 18.00 alla dagar även omfattas av p-skivekravet och max tre timmars parkering?" Det undrar insändarskribenten Gunnar.

Vad är syftet med parkeringsskiva och max tre timmars parkering på de stora parkeringsplatserna vid köpcentrumen i kommunen?

Delar av parkeringarna är vikta åt pendelparkering och resterande del för tillfällig parkering tre timmar för handelskunder. Att man då använder p-skiva när man står på platser för handel blir logiskt för att dessa platser inte skall blockeras av långtidsparkerare. Så långt är allt förståeligt, men varför gäller detta från 05 till 23 alla dagar i veckan? Vad är motivet att helgdagar och tiden efter klockan 18.00 alla dagar även omfattas av p-skivekravet och max tre timmars parkering?

Det är lätt att tro att ägarna av parkeringsplatserna kalkylerar med en viss inkomst per år från bötfällning.
Jag lägger flera tusen kronor per år på dessa parkeringsplatser på grund av glömska när jag uträttar olika ärenden, främst kvälls- och helgtid.
På juldagen klockan 14.30 fick jag en "julklapp" (böter) 500 kronor på parkeringen  utanför Sats i Mölnvik när jag var inne och gymmade. Man blir så förbannad, det är kanske den rödaste dagen på året och då åker man runt och staffar folk på en stor parkeringsplats som inte ens är fylld till hälften. Det är tydligen lönsamt att hålla anställda för detta ändamål även dessa dagar!
Man kan konstatera att gymmandet blir rejält dyrt i längden, en bot motsvarar mer än gymavgiften för en hel månad.

Gunnar
Annons Annons
LÄGER
/link/2c2dc833c40847b3aa58a6a8c5b05242.aspx

Uppdrag: Rädda jorden

De komponerar sitt eget lajv
MEST LÄST IDAG
MEST LÄST IDAG