FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Bartolomeus

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Lördag
24 augusti 2019

Insändare

Låt nya busslinjen
gå till Södersjukhuset!

Insändare 10:06 | 12 december 2018

Insändarskribenten tycker att SL ska använda resurserna bättre och rekommenderar en annan dragning av den nya linjen 405.

Sedan den 9 december finns det en ny direktbuss 405 via Söder Mälarstrand till bortre Kungsholmen från Nacka.
SL har över 100 miljoner i överskott och har bestämt sig för att satsa pengar på nya djärva idéer. 405:an kommer att gå från Ektorps centrum och Nacka Forum, ansluta till motorvägsbussarna vid Londonviadukten och därefter gå utan stopp längs hela Söder Mälarstrand och Västerbron fram till Västerbroplan, Mariebergsgatan och till Moa Martinssons torg längst ute vid Lindhagen på Kungsholmen. 

Jag anser att resurserna kan användas bättre och har därför just skrivit ett mejl till trafikförvaltningen på SLL med följande förslag: Ordna direktkontakt med Södersjukhuset för  dem som reser med 405:an och motorvägsbussar från Nacka och Värmdö. Skapa en hållplats vid Söder Mälarstrand. Låt 405:an åka uppför Torkel Knutssonsgatan, stanna vid Münchenbryggeriet, vid T-bana Mariatorget och pendeltågsstation Stockholms Södra vid Rosenlundsgatan. Ändhållplats vid entrén till Södersjukhuset. Restiden från Nacka trafikplats till sjukhuset blir cirka 25 minuter  utan byte. Turtätheten på 405:an avgör hur många minuters tillägg det blir från andra bussar från Nacka och Värmdö. Det bli en direktövergång på samma hållplats, till exempel Londonviadukten, i stället för påfrestande promenader för sjuka människor till fots vid den stökiga Slussenterminalen med de längre restider som gäller då.

En hållplats skulle ligga vid tunnelbana Mariatorget. Det blir en snabb övergång till resor mot Liljeholmen och de sydvästra förorterna. Detta missas helt med den aktuella linjesträckningen. 
Många åker säkert bil genom Södra länken till arbetsplatser i sydväst, snarare än till Västerort. Gäller T-bana Thorildsplan med det aktuella förslaget? Är det en bekväm övergång ?
En annan hållplats skulle ligga vid pendeltågsstationen Stockholm Södra. Den aktuella sträckningen till västra Kungsholmen har ingen koppling till pendeltåg.
Så alternativen nu är antingen den aktuella direktbussen 405, förbi hela Södermalm fram till västra Kungsholmen utan stopp på vägen, eller buss till Söder Mälarstrand, tunnelbana, pendeltåg och SÖS — inte både och. 

Gustaf Wahlberg

Annons Annons
LÄGER
/link/2c2dc833c40847b3aa58a6a8c5b05242.aspx

Uppdrag: Rädda jorden

De komponerar sitt eget lajv
MEST LÄST IDAG
MEST LÄST IDAG