FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Bartolomeus

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Lördag
24 augusti 2019

Insändare

Situationen i simhallen är ett exempel på att det saknas plats för fritidsaktiviteter, enligt insändarskribenten.

"Ge mer plats för
barnens fritid!"

Insändare 13:24 | 07 januari 2019

Politiker, kan ni tänka på oss vardagspusslande barnfamiljer och inte bara på de invånare som ska flytta hit i framtiden? Det undrar insändarskribenten.

nacka. Nacka växer och ska fortsätta växa, men vi som bor här får det allt trängre. Mest drabbas barnen. Barn har rätt till fritid, och denna rättighet finns beskriven i FN:s konvention om barnets rättigheter. Möjligheterna för barn att utöva fritidsaktiviteter i Nacka blir dock alltmer begränsade. Våra barns fotbollsträningar flyttas mellan olika dagar och tider, mellan olika platser och planer. Inget träningsutrymme är egentligen optimalt, utan det som gäller är trånga idrottshallar eller små planplättar. 

Vi måste alltid vara ute i god tid, för vem vet hur trafiken flyter? Att hitta en tidpunkt då hela familjen kan simma verkar omöjligt. Det finns ingen plats för syskon eller föräldrar att simma samtidigt som barnens simträningar pågår. När simhallen väl är öppen för allmänheten är vi ett stort gäng simmare med varierande tempo som försöker få simningen att flyta på i motionsbanan. Ibland går det sådär, ibland går det inte alls. Yngsta sonen väntar ivrigt på att få börja i simskolan. Vi hoppas han kan få plats om ett år. 

Fotbollen fick han skippa, då bollskolan inte fick någon plantid. Vi har också fått ge upp hoppet om två andra fritidsaktiviteter för vilka barnen inte fått någon plats, trots mer än två års köande.
Politiker, kan ni tänka på oss vardagspusslande barnfamiljer och inte bara på de invånare som ska flytta hit i framtiden? Livet pågår här och nu, medan ni planerar annat. Glöm för all del inte att planera in bättre möjligheter för barn att i framtiden kunna utöva organiserade fritidsaktiviteter. 

Hoppet om att kunna ha en aktiv fritid med fungerande aktiviteter var en av anledningarna till att vi sökte oss till Nacka från början. Problemen vi upplever i dag kan bli en anledning till att vi söker oss härifrån.

Barnfamilj på Sicklaön

Annons Annons
LÄGER
/link/2c2dc833c40847b3aa58a6a8c5b05242.aspx

Uppdrag: Rädda jorden

De komponerar sitt eget lajv
MEST LÄST IDAG
MEST LÄST IDAG