FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Bartolomeus

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Lördag
24 augusti 2019

Debatt

Vi står upp för
ett liberalt Nacka

Debatt 14:05 | 11 december 2018

"Efter Nackas budgetdebatt står en sak helt klar: Liberalerna behövs." Det skriver fullmäktigegruppen för Liberalerna i Nacka.

Efter Nackas budgetdebatt står en sak helt klar: Liberalerna behövs. 
Vi gör skillnad, för ett Nacka där invånarna själva får bestämma över sina liv. Det är ingen självklarhet. Det finns partier som vill inskränka friheten. 

Vänsterpartiet föreslår att allt kundval avskaffas. Det betyder till exempel att politikerna ska välja skola till alla barn istället för att varje familj själva väljer den skola de anser passar bäst. Att politikerna också väljer vilken vårdcentral du ska gå till, och vilket äldreboende din mamma ska bo på. 

Det tycker vi liberaler är helt fel. Liberalerna ser på människan som olika individer med egna behov, talanger, önskemål och drömmar. Andra ser människan som del av en grupp, beroende på till exempel nationalitet, ålder, bostadsområde eller utbildningsnivå. Det är helt olika förhållningssätt. 
Friheten hotas också från Sverigedemokraterna, som helt vill avskaffa den liberala samhällsmodellen. Vi säger bestämt nej till SD:s inhumana cynism som bland annat innebär att nyanlända barnfamiljer ska bo i husvagnar istället för integrerade i Nackas bostadsområden.

Liberalerna kommer fortsätta slåss för Nackabornas frihet att leva sina liv som de önskar, och mot rasism, extremism och främlingsfientlighet i alla dess former. Vi är på din sida.

Fullmäktigegruppen för Liberalerna i Nacka 
Gunilla Grudevall-Steen, Monica Brohede Tellström, Martin Sääf, Louise Granath, Mats Granath, Lena Linnerborg, Anna-Karin Boréus, Johan Kjellman

Annons Annons
LÄGER
/link/2c2dc833c40847b3aa58a6a8c5b05242.aspx

Uppdrag: Rädda jorden

De komponerar sitt eget lajv
MEST LÄST IDAG
MEST LÄST IDAG