FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Bartolomeus

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Lördag
24 augusti 2019

Debatt

S: ”M prioriterar annat
före Östlig förbindelse”

Debatt 12:02 | 26 november 2018

I ett öppet brev i NVP 6 november 2018 tar Gunnar Påhlson upp sin oro kring trafiksituationen och framkomligheten i Nacka. Vi delar oron.

Vi noterar att Mats Gerdau, M, i sitt svar till Påhlson återigen försöker smita från sitt ansvar och som vanligt skylla på andra. Vi vill istället redovisa tydligt vad vi vill göra.
Genom att få fler att välja kollektivtrafik, att cykla eller samåka skulle antalet bilar under rusningstrafik minska. Därför vill vi bygga fler infartsparkeringar. Vi vill få fler att samåka och ta fram en plan för bilpooler. Därtill vill vi bygga kontor i tidigt skede när Nacka växer så att fler kan bo och jobba i kommunen. Vi vill införa BRT-trafik, direktbusslinjer från en plats till en annan. Det avlastar trafikerade stråk och minskar restiden. Båttrafik-en har stor utvecklingspotential och avlastar trängseln på vägarna. Vi vill bland annat öka turtätheten och antalet hållplatser. 

Vi stod fast vid att reparationen av Danviksbron skulle genomföras i samband med upprustningen av Saltsjöbanan. Tyvärr röstade den moderatstyrda majoriteten i landstinget ned förslaget vilket avsevärt förlänger köerna vid Henriksdal och tiden som Saltsjöbanan måste vara avstängd.   

Östlig förbindelse är prioriterat för oss. Mellan 2006 och 2014 styrde Moderaterna nationellt, i landstinget och i Stockholm stad. Ändå lyckades de inte fatta något beslut om att bygga en Östlig förbindelse. Istället prioriterades skattesänkningar. Det borde Gerdau känna till då han under denna period var riksdagsledamot för M. När frågan var uppe i Sverigeförhandlingen år 2017 hade Stockholms län precis som alla andra län ett förhandlingsutrymme om infrastrukturpengar. Regionens kommunförbund, StorSthlm där Gerdau är ordförande, prioriterade istället Tvärförbindelse Södertörn med full vetskap att pengar fanns för enbart ett av projekten. 

Moderaterna är valets stora förlorare i Stockholmsregionen och för att komma åt makten i Stockholms stad slopar de nu kravet på Östlig förbindelse i sitt samarbete med Miljöpartiet. Illa tycker vi som konstaterar att under de år som S samarbetade med MP i Stockholms stad stängde vi aldrig dörren för Östlig förbindelse.

Än en gång är det tydligt att Moderaterna prioriterar annan politik före Östlig förbindelse och Nackabornas framkomlighet. Det vore klädsamt om Mats Gerdau istället för att peka mot andra såg sig själv i spegeln och tog sitt ansvar.

Khashayar Farmanbar, S 
Oppositionsråd Nacka, ledamot i landstingsfullmäktige
Viktor Ellström, S 
Ersättare i kommunstyrelsen Nacka, ersättare i Trafiknämnden SLL

Annons Annons
LÄGER
/link/2c2dc833c40847b3aa58a6a8c5b05242.aspx

Uppdrag: Rädda jorden

De komponerar sitt eget lajv
MEST LÄST IDAG
MEST LÄST IDAG