FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Blenda, Beda

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Måndag
27 maj 2019

Debatt

MP: "M skyller sina egna
misslyckanden på regeringen"

Debatt 16:31 | 07 augusti 2018

Istället för att angripa regeringen i skolfrågor borde Moderaterna istället titta på de problem Värmdös skolor har, exempelvis stora underskott och lärarbrist, skriver Miljöpartiet i en debattreplik.

Svar på Moderaternas debattartikel i NVP 24 juli.

Marie Bladholm inleder valrörelsen i Värmdö med att konstatera att pengar inte är lösningen på alla problem i Värmdös skolor. Det är sant, men akut pengabrist kan absolut förvärra problemen! Med tre artiklar i Värmdös lokaltidningar försöker utbildningsnämndens ordförande Marie Bladholm på olika sätt lägga skulden för Värmdös lärarbrist på regeringen, men det är Värmdö kommun som ansvarar för styrningen av Värmdös skolor.

Istället för att angripa regeringen i skolfrågor borde Moderaterna istället titta på de problem Värmdös skolor har, exempelvis stora underskott och lärarbrist. Regeringen har satsat mycket pengar på skolan och Värmdö kommun har liksom andra kommuner fått ta del av alla de statsbidrag som delats ut för att bland annat anställa fler lärare, förbättra undervisningen, skapa mindre barngrupper och en bättre elevhälsa. Trots det har Värmdö kommun den lägsta skolpengen av samtliga kommuner i hela Sverige och det märks! Alliansen har i flera år dragit ner på finansieringen av förskola och skola och när man från och med 2017 sänkte skatten med 70 miljoner kronor så har vi fått en underfinansierad förskola och skola för lång tid framöver! Bara detta år har i stort sett alla verksamheter i egen regi utom särskolan prognostiserat ett underskott med totalt 15 miljoner kronor.

Värmdö kommun behöver nu ta sitt ansvar och investera i skolan för att bli en attraktiv arbetsgivare som kan locka till sig fler lärare och samtidigt erbjuda god undervisning och trygghet för Värmdös elever.

Siv Strömbäck, MP
Skolpolitisk talesperson för Miljöpartiet i Värmdö

Filip Joelsson, MP
Språkrör i Värmdö

Annons Annons
TOLLARE
/link/e90956e67541421b9a3d58da319f2798.aspx

Stor och liten
lär av varandra

Projektet där ung och gammal möts
JUBILEUM
/link/e67a907467614eaaa82434c970dbc64d.aspx

20 år av kalla dopp

De har vinterbadat varje lördag
MEST LÄST IDAG
MEST LÄST IDAG