FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Reinhold, Reine

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Tisdag
16 juli 2019

Debatt

S pekar ut Gustavsbergs hamn som ett av Värmdös viktigaste besöksmål, därför vill man också värna om de företag som i dag hyr in sig i Tornhuset. En byggnad som majoriteten vill sälja.

S i Värmdö: "Fel att skicka
ut företagen ur Tornhuset"

Debatt 15:17 | 07 februari 2019

"Utan företagslokaler, inga innovatörer och entreprenörer", skriver S i Värmdö som är kritiska till att majoriteten vill sälja Tornhuset, som rymmer cirka 20 företag. 

Att vara attraktiv för besökare är något som städer, regioner och länder har förstått de stora vinsterna med. Besöksnäringen är den näring som växer snabbast i sysselsättning i Sverige och resten av världen. Fler besökare skapar nya jobb. Besökare skapar jobb inte bara i de företag som ingår i den direkta besöksnäringen, utan även i andra branscher, som till exempel byggsektorn, handeln och den lokala livsmedelsproduktionen.

Besökare är bra för Värmdöborna. Genom ny köpkraft skapas underlag för fler restauranger, fler evenemang och fler butiker. Vi kan uppleva på hemmaplan istället för att åka härifrån. 
Värmdö behöver fler jobb, många fler. Med den befolkningsökning vi har och står inför, kommer vi behöva flera tusen nya arbetstillfällen för att folk ska slippa pendla. Det vinner alla och klimatet på.

Besökare är viktiga för en levande skärgård. Många småföretagare på skärgårdsöarna är mångsysslare för att kunna överleva och beroende av turismen, helst året om.
Ett av Värmdös viktiga besöksmål är Gustavsbergs hamn. Här finns unika kulturmiljöer och företag. Utvecklingsmöjligheterna är stora. Men utan företagslokaler, inga innovatörer och entreprenörer.
Därför förvånar det oss att M-majoriteten med KD, C, L och MP ska sälja Tornhuset — ett anrikt hus som rymmer ett 20-tal företag. Även Gula byggningen kan säljas när kulturhuset är klart.

Eftersom detaljplanen medger bostäder, riskerar de att omvandlas till lyxbostäder vid vattnet för några få, i stället för att vara företagshus för många entreprenörer.
Kommunstyrelsens ordförande, Deshira Flankör, M, har på våra frågor i fullmäktige sagt att besöksnäringens roll för nya jobb är begränsad och att marknadsföring av Värmdö som besöksmål har begränsad effekt.

Vi socialdemokrater — och världen med oss — ser tvärtom att besökare skapar tillväxt för näringslivet och högre livskvalitet för sina medborgare.
Näringslivet i Värmdö är redo att samverka med kommunen via organisationen ”Visit Värmdö”. Nu behöver Värmdö svara med en kommunledning som förstår värdet av besöksnäring och turism.

Mikael Lindström, S,
oppositionsråd
Karin Voltaire, S,
ledamot i kommunstyrelsen

Annons Annons
UTSTÄLLNING
/link/ffa4fc6270e34005af67e908c76b2a62.aspx

Liten utställning i
väntan på museet

Porslins- och plastföremål visas
SOMMARBILDSTÄVLING
/link/6d8370dbda3b45bf8c61bfca2192c377.aspx

Tävla om presentkort värt 1 000 kronor!

Skicka din bästa bild till oss
MEST LÄST IDAG
MEST LÄST IDAG