FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Bruno

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Onsdag
17 juli 2019

Rasmus Egerström vann Nackas första Funkisfestival.

Rasmus tog juryn med
storm i Funkisfestivalen

Kultur & Nöje 14:44 | 19 februari 2019

Scennärvaron och sångrösten fick juryn på fall. Rasmus Egerström vann Nackas första Funkisfestival. Värmdös vinnare blev Niclas Engemoen.

Med egenkomponerade låten ”I wanna love you everyday” tog Rasmus Egerström juryn med storm när Funkisfestivalen avgjordes lördagen den 16 februari på Dieselverkstadens stora scen.

– Det känns jättebra! Jag känner mig stolt och lycklig, säger han.

Juryn motiverade valet med att lyfta fram Rasmus Egerströms ”fantastiska scennärvaro och kontakt med publiken”. Egerström vann inför en fullsatt lokal i vad som var Nacka kommuns första arrangerade Funkisfestival, melodifestivalen som riktar sig till personer över 15 år med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS.

Elisabeth Axelsson, vanligtvis chef på Nacka kommuns omsorgsenhet, men denna kväll juryordförande, var nöjd över evenemanget, som premiäråret lockade sju deltagare:

– Att får vara med och dela den glädje som alla som var där kände, var fantastiskt. En riktig folkfest! Jag är så glad över att Nacka äntligen fått en egen funkisfestival.

Värmdös deltävling ägde rum redan den 26 januari. I en fullsatt Gustavsbergsteater briljerade flera av Värmdös musikaliska talanger, men Niclas Engemoen vann publikens och juryns hjärtan med sitt uppträdande av Elton Johns ”Can you feel the love tonight”.

Rasmus Egerström och Niclas Engemoen går nu vidare till semifinalomgången som avgörs på Nalen i början av april. Finalen går av stapeln på Stockholm Waterfront den 26 augusti.

Annons Annons
UTSTÄLLNING
/link/ffa4fc6270e34005af67e908c76b2a62.aspx

Liten utställning i
väntan på museet

Porslins- och plastföremål visas
SOMMARBILDSTÄVLING
/link/6d8370dbda3b45bf8c61bfca2192c377.aspx

Tävla om presentkort värt 1 000 kronor!

Skicka din bästa bild till oss
MEST LÄST IDAG
MEST LÄST IDAG