FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Bartolomeus

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Lördag
24 augusti 2019

Jacob Gennerud

Hiphop-hyllning
till skilda föräldrar

Kultur & Nöje 09:23 | 04 augusti 2018

Jacob Gennerud, Jarlaberg, är en av fyra rappare som nu släpper singeln ”Ända sen jag var barn”. Den ska visa vad det kan innebära för barn att deras föräldrar skiljer sig, och ges ut till stöd för BRIS.

Jacob Gennerud är ena hälften av rapduon Aldo & Jacke, som samarbetat sedan fem år.  
– Vi är en hiphopduo som släppt saker på Spotify sedan 2016. Vi skrev ”Ända sen jag var barn” tillsammans med två rappare från Göteborg efter att vi upptäckt att vi alla fyra har föräldrar som skilt sig, berättar Jacob Gennerud.

Rapparna Vince Wavy, Lone Loner, Aldo och Jacke har skrivit en vers var om sina erfarenheter och de spelade in låten för en månad sedan. Efter det bestämde de sig för att låta alla intäkter gå till BRIS.
– Mina föräldrar skilde sig när jag var tre år men har hållit ihop det bra, sett ur mina ögon. Jag har hamnat på en bra plats och det känns bra. För min del är det en hyllning till mina föräldrar.

Men det är också viktigt att ha vänner eller släktingar som man kan prata med om ens föräldrar skiljer sig, enligt Jacob Gennerud:
– Det behövs folk som bryr sig om en och frågar hur man haft det. Alla vi har nog skrivit utifrån den utgångspunkten. Det kan kännas tungt många stunder, men det kan bli ljusare med tiden om man ser till ha folk omkring sig som man kan lita på.

Aldo & Jacke har släppt en handfull låtar och en EP. Den mest spelade låten hittills är ”Najs mode”, som spelats nästan 200 000 gånger på Spotify.

Annons Annons
LÄGER
/link/2c2dc833c40847b3aa58a6a8c5b05242.aspx

Uppdrag: Rädda jorden

De komponerar sitt eget lajv
MEST LÄST IDAG
MEST LÄST IDAG