FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Reinhold, Reine

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Tisdag
16 juli 2019

Nu kan gamla Slussen
ta emot nya besökare

Kultur & Nöje 15:54 | 12 mars 2019

”Once Upon a Try” är Google arts and cultures nya satsning för att visa upp mänsklighetens största steg inom teknik och naturvetenskap. Nackabon Åsa Marnell, chef för samlingar och utställningar på Tekniska museet, är glad över att en världspublik nu kan ta del av bland annat museets gruva och av Christopher Polhems Slussen.

– Google arts and culture kontaktade oss och vi har föreslagit vad som kan finnas med i deras nya satsning på innovationer och teknikhistoria, säger Åsa Marnell. 

Gruvan har filmats med 360-graderskamera och kommer nu att gå att besöka i vr-form via nätet.
– I projektet har vi också tagit med en satsning på uppfinningar gjorda av kvinnor och vi har en avdelning om uppfinnaren Christopher Polhems liv, bland annat hans konstruktion av Slussen i Stockholm.

Rester av den Slussen har nyligen hittats vid utgrävningarna på platsen för den tidigare bussterminalen vid Slussen. Den slussen stod klar 1754, tre år efter Polhems död.
– Vi arbetar hela tiden med att hitta nya sätt att ta museet till besökarna och göra våra samlingar tillgängliga för alla var som helst och när som helst, säger Åsa Marnell.

På Google arts and culture finns många svenska museer representerade men Tekniska museet är det enda som är med i satsningen på innovationer och teknikhistoria.

”Once Upon a Try” kallas den största onlineutställningen om innovationer och upptäkter hittills och innehåller samlingar och kunskap från över 110 institutioner i 23 länder.

Annons Annons
UTSTÄLLNING
/link/ffa4fc6270e34005af67e908c76b2a62.aspx

Liten utställning i
väntan på museet

Porslins- och plastföremål visas
SOMMARBILDSTÄVLING
/link/6d8370dbda3b45bf8c61bfca2192c377.aspx

Tävla om presentkort värt 1 000 kronor!

Skicka din bästa bild till oss
MEST LÄST IDAG
MEST LÄST IDAG