FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Bartolomeus

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Lördag
24 augusti 2019

Operans kostymavdelnings chef Michael Glas visar några av de kostymer som ska säljas under fredagen och lördagen.

Nu kan du fynda
kostymer på Operan

Kultur & Nöje 09:49 | 07 september 2018

Tre tusen kostymer som gestaltat allt ifrån Maria Stuart till president Nixon fyller vagn efter vagn i Operans lokaler i Gäddviken. Den som vill bli ägare till ett unikt plagg har fredagen och lördagen på sig att fynda.

Det är fyra år sedan Operan senast sålde ut delar av sitt kostymförråd, men eftersom kostymavdelningen producerar omkring 1 000 nya plagg om året har dekorverkstäderna i Gäddviken i Nacka fyllts på igen.

Michael Glas är Operans kostymchef:

– Det var smockfullt och efter att vi sparat sådant som vi vill ha kvar i vårt arkiv eller för att ställa ut, säljer vi de kostymer som hör till föreställningar som inte kommer att spelas igen. Pengarna går till specialföreställningar riktade till barn och unga, säger han.

Kostymer från en uppsättning av Maria Stuart från 1984 hör till praktnumren.

– De har varit med i omkring 150 föreställningar och kan ha använts av olika sångare. De är konstruerade så de kan justeras tre storlekar upp eller ner på någon timme. Den som köper får information av oss hur man kan göra.

I Gäddviken kommer försäljningen att ske under fredag och lördag. Nya kostymer kommer att tas fram för försäljning kontinuerligt. En auktion med bland annat kostymer från Ingemar Bergmans uppsättning av Backanterna kommer att hållas i Operahuset senare.

Annons Annons
LÄGER
/link/2c2dc833c40847b3aa58a6a8c5b05242.aspx

Uppdrag: Rädda jorden

De komponerar sitt eget lajv
MEST LÄST IDAG
MEST LÄST IDAG