FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Gertrud

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Lördag
17 mars 2018

Damhockeyn växer i Stockholm. Och Värmdös damlag, som bildades 2014, är en del av den utvecklingen. Men det behövs ännu fler kvinnor, tycker Värmdö Ladies, som nu efterlyser fler spelare i föreningen. Laget tränar ungefär två gånger i veckan, och det viktigaste är att ha kul.

Hockeylaget vill ha fler ladies att lira med

Sport 19:15 | 17 november 2017

Flick- och damhockeyn i Stockholm växer för varje år. Värmdö Ladies, som bildades 2014, har varit en del i den positiva trenden. Men nu vill Värmdös damlag bli ännu större.

I början av 2014 gjorde Värmdö HC slag i saken och bildade föreningens första hockeylag för tjejer. Då tyckte en av initiativtagarna till tjejhockeyn att det skulle finnas ett damlag också. Och en kylig januarikväll gjorde damlaget sitt första träningspass på Ekvallen.

Intresset var från början stort. Rosita Estra, spelare i Värmdö Ladies, berättar att laget i sin linda bestod av ungefär 45 kvinnor mellan 18 och 60 år. Idag är det ungefär 25 spelare kvar. De som blev bitna av hockeyn, och som lyckades få ihop livspusslet.

”Vi har så himla kul”
– Vi har oftast två målvakter och två fulla kedjor på matcherna, ibland får vi ihop tre kedjor. Men vi vill att fler kvinnor ska komma och prova att spela med oss. Vi har väldigt roligt och skrattar mycket, säger hon.

I dag spelar laget i serien Damer Stockholm Syd, under Stockholms ishockeyförbund, som består av sju lag. Värmdö Ladies inledde mot Trångsund hemma med resultatet 0-0. Men borta mot Huddinge förlorade de med 8-0. 
– Vi är bara några spelare med hockeybakgrund i laget vilket märks mot lag som Huddinge och Haninge, som är föreningar med flera års erfarenhet inom damhockey. Men jämför man oss med exempelvis Trångsund, som startade något år före oss och vann stort mot oss tidigare, så börjar vi komma i kapp, säger Rosita Estra.

Hon betonar att lagets filosofi är att så länge det är roligt på isen – så är de alltid vinnare. Resultat och tabellplaceringar är sekundärt.
– Målsättningar är inget vi pratar om, men vi pratar lite taktik och taggar verkligen till på matcherna. Vi är en sammansvetsad grupp som känner varandra väl och börjar hitta varandra på isen. Men framför allt ser vi det som en rolig motionsform.

Ni vill ha fler spelare till Värmdö Ladies. Vad kan ni locka med?
– Att vi har så himla kul. Jag bara älskar att komma till träningen, även om det är sena träningstider ibland. För efteråt är vi alltid fulla av energi. Vi har bra stämning, ingen prestige och tränar i den mån vi kan, säger Rosita Estra.
Vad har ni för krav på spelarna?
– Egentligen bara att de ska kunna åka skridskor. Det andra lär man sig snabbt. Har man inte spelat hockey tidigare blir utvecklingskurvan väldigt stark. Vår yngsta spelare är i 20-årsåldern och vår äldsta är 55 plus. Vi är en väldigt blandad grupp, alla är välkomna, säger hon.

Annons Annons

BARNPROGRAM
/link/9547078b4cc944c2bf77d8fef241ddfa.aspx

"Jag tar barn på allvar"

"Bolibompa-gubben" från Älta
MEST LÄST IDAG
 
 
LÄGET I TRAFIKEN
  • Sträckan Nacka Forum - Årstadal
    Normal trafik
Visa/dölj information från SL